Hep olsa da yersek dersin kaynanadan fırçayı yersin! Evde hazır yufkadan kıymalı gül böreği tarifi!

Kimi zaman çay saatlerinin kimi zamanda en ağır misafirleri karşılamak adına onların ağızlarında kalıcı bir lezzet bırakmak adına kıymalı gül böreği ile mutfaklarda şahaneler yaratılır. Bizde sizler için evlerde kolaylıkla yapabileceğiniz kıymalı gül böreği tarifi hazırladık.

Hemen hemen günün her zaman vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan börekler, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Hazırlayacağız bu tarifte önceden alınan tazecik yufkaları, bol soğanla kavurup harmanlayarak iç harcını da ekleyerek ‘Olsa da yesek’ kıvamına getireceksiniz.

İsteğinize göre böreğinizin içerisine kuş üzümü ya da dolmalık fıstık ekleyerek farklı damaklarda farklı lezzetler bırakabilirsiniz.

Kıymalı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeler

• 1 adet taze yufka
• 300 gr kıyma
• 1 adet soğan
• Yarım demet maydanoz
• 1 diş sarımsak
• Zeytinyağı
• 5 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
• Karabiber

Hep olsa da yersek dersin kaynanadan fırçayı yersin! Evde hazır yufkadan kıymalı gül böreği tarifi!

Kıymalı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencerenin içerisine tereyağını katarak yarısını ısıtın. Daha sonrasında yemeklik şekilde doğranmış soğanları güzelce kavurun. Sarımsal ve kıymaları da içerisine ilave ettikten sonra iç harcı orta ateşte güzelce pişirin. Tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra maydanozları da üzerine koyarak ocaktan alabilirsiniz.

4 eşit bir şekilde yufkayı böldükten sonra fırçayla kalan tereyağını tavada ısıtarak yufkanın üzerine sürün. İç harçtan yufkanın kenarlarına koyarak kenarlarını katlayıp böreği rulo halinde sarın.

Ardından gül şeklini verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine de yoğurtlu yumurta sürdükten sonra çörek otu da sererek 180 derece fırında kızara kadar iyice pişirin.

Afiyet olsun.

 

Hep olsa da yersek dersin kaynanadan fırçayı yersin! Evde hazır yufkadan kıymalı gül böreği tarifi! ile ilgili etiketler kıymalı gül böreği gül böreği tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.