Hep hakaret: Dilipak neyse, Nazlıaka da o!

İstanbul Sözleşmesi'ni destekleyen AK Parti'li kadınlara 'fahişe' diyen Abdurrahman Dilipak'ın ardından, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka'dan da sözleşmeyle ilgili ortalığı karıştıracak bir açıklama geldi. Tıpkı sözleşmeyi destekleyen kadınlara hakaret eden Dilipak gibi, Nazlıaka da İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkanları 'tecavüzcü' ilan ederek, sözleşmenin entelektüel zeminde tartışılmasının önüne geçti.

İstanbul Sözleşmesi konusu haftalardır Türkiye gündemini meşgul ederken, bazı isimler sözleşmenin doğru ve yanlış taraflarını tartışmak yerine provokasyona başvuruyor.

Bir süre önce kaleme aldığı köşe yazısında sözleşmeyi destekleyen AK Parti'li kadınlara 'fahişe' diyen Dilipak'ın ardından benzer bir açıklama da CHP'li Aylin Nazlıaka'dan geldi.

"SÖZLEŞMEYE KARŞI ÇIKANLAR TECAVÜZCÜ"

Partisinden ihraç edilmesinin ardından son yapılan kurultay ile CHP Kadın Kolları Başkanı seçilen Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi'ni eleştiren herkesi "tecavüzcü, tacizci ve katil" ilan etti.

 Nazlıaka, açıklamasında sözleşmeyi eleştirenleri zan altında bırakarak “Erkekler, İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız değil; eşine, sevgilisine ya da hiç tanımadığı bir kadına şiddet uygulayan, katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler rahatsız” ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KALACAK SİZ GİDECEKSİNİZ"

İstanbul Sözleşmesi’ne yöneltilen eleştirileri fikir özgürlüğü olarak kabul edemeyen ve 'saldırı' şeklinde nitelendiren Nazlıka, “Demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyen, Cumhuriyet değerlerine savaş açan bu erkek egemen iktidara karşı mücadelemiz artarak devam edecek ve kazanan mutlaka biz olacağız. Bu ülkenin onurlu ve mutlu yarınlarının yükseleceği eller, bizim ellerimiz. İstanbul Sözleşmesi kalacak! Siz gideceksiniz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit'te yayınlanan köşe yazısında İstanbul Sözleşmesi'ni destekleyen AK Parti'li kadınlara edep sınırlarını aşan sözlerle yüklenmişti.

"AKP’nin papatyaları" başlığını taşıyan yazısında , "ANAP’ı o “Papatyalar”, o “Lale Devri çocukları” bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin “Papatyaları”(!?) bitirecek bu gidişle." ifadelerini kullanmıştı.

Dilipak sözlerine, "Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" ifadeleriyle devam etmişti.

Hep hakaret: Dilipak neyse, Nazlıaka da o! ile ilgili etiketler CHP Abdurrahman Dilipak Aylin Nazlıaka İstanbul sözleşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.