Galatasaray, Henry Onyekuru'nun tapusunu alacak

Henry Onyekuru transferini açıklayan Galatasaray, Nijeryalı yıldız için Seyrantepe'de imza töreni düzenledi. Başkan Mustafa Cengiz, "Birileri bir laf çıkardı biliyorsunuz elin oğlu, evin oğlu diye. Vallahi bence evin oğlu Onyekuru" diye konuştu.

Galatasaray, Henry Onyekuru transferini resmen açıkladı. Transferin mali detaylarını da paylaşan Sarı-Kırmızılılar, Nijeryalı kanat forveti için Monaco'ya 650 bin euro kiralama bedeli ödeyecek. Taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre, Galatasaray isterse sezon sonunda Onyekuru'nun tapusu 4 milyon 350 bin euro karşılığında alabilecek. Galatasaray'a 3. kez kiralık olarak gelen 24 yaşındaki futbolcu 6 ayda 750 bin euro kazanacak.

Galatasaray, Henry Onyekuru'nun tapusunu alacak

Onyekuru için başkan Mustafa Cengiz'in katılımıyla Türk Telekom Stadyumu'nda imza töreni düzenlendi.

Sarı-Kırmızılı takımla 2 şampiyonluk yaşayan Henry Onyekuru, uzun yıllar Galatasaray forması giymek istediğini belirterek, “Öncelikle tekrar burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Kulübün hedeflerine ulaşabildiğimiz, bol gollü ve herkesi gururlandıran bir sezon geçirmek istiyorum. Burada daha uzun süre kalmayı umuyorum. Başkanımız, başkan yardımcımız ve teknik direktörümüzle konuştum ve onlar da bana olan güvenlerini ifade ettiler. Her zaman olduğu gibi yüzde yüzümü vermeye hazırım. Daha önce söylediğim gibi hedefim kulüple daha fazla başarı yakalamak, daha fazla kupa kazanmak ve taraftarlarımızı gururlandırmak. İnşallah hem ligi hem Türkiye Kupası’nı kazanacağız" diye konuştu.

Galatasaray, Henry Onyekuru'nun tapusunu alacak - Resim : 2

MUSTAFA CENGİZ: BENCE EVİN OĞLU ONYEKURU

Onyekuru'nun önemli teklifler almasına rağmen Galatasaray'ı seçtiğini kaydeden Mustafa Cengiz ise şöyle konuştu: "Birileri bir laf çıkardı biliyorsunuz elin oğlu, evin oğlu diye. Vallahi bence evin oğlu Onyekuru. Üçüncü defa, kendisini isteyen birçok takım olmasına rağmen ve geldiği kulübe çok maliyetli olmasına rağmen Onyekuru sağ olsun bizi ısrarla istedi. Dönüp bakmadı bile Türkiye’deki veya yurt dışındaki diğer takımların tekliflerine. Biz bu bağlamda gösterdiği bu sahiplenme, aidiyet ve sadakat duyguları için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu bir duruştur. Parayı tercih etmedi. Aşkını ve sevgisini tercih etti."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mesut Özil transferinin ardından "Türkiye çok yıldız geldi gitti ama onlar hep elin oğluydu, Mesut evin oğlu" demişti. Oğulcan Çağlayan meselesi üzerinden Galatasaray'a yüklenen Koç'un bu sözlerine cevap veren Cengiz, yıldız futbolcu için "Türklüğünü inkar etmiş biri" deyince polemik başlamıştı. Sarı-Lacivertliler dünkü Mesut Özil transfer açıklama videosunda "Evin oğlu" vurgusunu bir kez daha yinelemişti.

Galatasaray, Henry Onyekuru'nun tapusunu alacak ile ilgili etiketler Galatasaray Henry Onyekuru
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.