Hemşireyle inatlaşıp oksijen vanasını kapatmıştı: 5 ölümden daha sorumlu tutuluyor!

İstanbul'da bir hastanede hemşire ile kalem inatlaşmasına giren ve oksijen vanasını kapatan biyomedikal teknikeri Fatih K.'nin toplamda 6 hastanın ölümüne neden olduğu iddia edildi. Olay esnasında bir hastanın oksijensiz kaldığı için ölümüne yol açan Fatih K.'nin yargılandığı davada yoğun bakımda yatan 5 hastanın daha ölümüne yol açıp açmadığı araştırılıyor.

İstanbul'da bir hastanede yoğun bakımda görevli biyomedikal teknikeri  Fatih K. ve hemşire arasındaki kalem inatlaşması ölümle sonuçlanmıştı. 

Yusuf Sanin'in (56) ölümüne sebep olan olayda yeni bir gelişme yaşandı.

5 HASTANIN DAHA ÖLÜMÜNDEN SORUMLU OLABİLİR

Sabah gazetesinin haberine göre, Fatih K.’nin, yoğun bakımda hayatını kaybeden 5 hastanın daha ölümünden sorumlu olup olmadığı araştırılıyor.

Hemşire Ekrem K., bir evrakı imzalamak için biyomedikal teknikeri Fatih K.'nin (35) cebindeki kalemi aldı. Kalem inatlaşması sürerken, "Kalemi getir yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim" diyen Fatih K. dediğini yaptı ve oksijen vanasını kapattı.

 

5 HASTA ETKİLENDİ, SEYYAR TÜPLERLE TEDAVİ EDİLMEYE ÇALIŞILDI

Yoğun bakımda bulunan hastalar havasız kalırken, hastanenin alarmı çalmaya başladı. Hastane yönetiminin tespitlerine göre, olay günü Fatih K.'nin, 16.34'te yoğun bakıma giriş yaptığı, 16.40 sıralarında yoğun bakım ünitesini besleyen oksijen vanalarından birini kapattığı belirlendi. Bu esnada yoğun bakımdaki 5 hastanın oksijen desteği aldığı ve oksijen vanalarının kapanması sonucu görevlilerin seyyar oksijen tüpleriyle hastaları tedavi etmeye çalıştığı tespit edildi.

Akıl almaz olay sonucu 56 yaşındaki Yusuf Sanin hayatını kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sanin'in ölümüne neden olan tekniker hakkında, "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan dava açtı.


'OLASI KASTLA ÖLDÜRME' GEREKÇESİYLE GÖREVSİZLİK KARARI VERİLDİ

Yargılama başlarken İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, Fatih K.'nin şakayla başlayan eyleminin sonunda gerçekleşen ölüm olayının neticesini bilecek durumda olduğu, sonucun gerçekleşeceğini ön görebileceği, sonucun öngörülmesine rağmen eylemin gerçekleştirilmesinin "Olası kastla" öldürme suçunu oluşturduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi.

5 HASTANIN DAHA ETKİLENİP ÖLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyada, Fatih K.'nin oksijen vanasını kapatması nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören 5 hastanın daha olaydan etkilenip öldüğü ortaya çıktı.

İLLİYET BAĞI ARAŞTIRILACAK

Hayatını kaybeden diğer hastalara otopsi işlemi yapılamadığı ve bu nedenle diğer hastaların ölmesi arasındaki illiyet bağının varlığının tespit edilemediği ve sorumlu olup olamayacağının heyetçe tartışılması gerektiği kaydedildi.

Hemşireyle inatlaşıp oksijen vanasını kapatmıştı: 5 ölümden daha sorumlu tutuluyor! ile ilgili etiketler İstanbul Hastane yoğun bakım hemşire ölüm biyomedikal teknikeri kalem
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.