Hemşireye 2 kez tecavüz etmekle suçlanıyordu

55 yaşındaki hemşire T.K. arkadaşlık kurduğu O.K. ile yaşadığı tartışma sonrasında eve polis geldi. T.K. polislere O.K. adlı şahsın kendisine 2 kez tecavüz ettiğini ileri sürdü. Bunun üzerine tecavüzle suçlanarak tutuklanan O.K. yargılama sonucunda 18 yıl 9 ay hapse mahkum edildi. İstinaf mahkemesi ise 'zorla cinsel saldırı söz konusu değildir" diyerek sanığın beraatine ve tahliyesine karar verdi.

Samsun'da yaşayan 1 çocuk annesi emekli hemşire T.K.(55) tanışıp arkadaş olduğu ve kendisine elektrikçi dükkanı açtığı O.K.(49) ile evde şiddetli bir kavgaya tutuştu. 

Komşuların ihbarı üzerine eve polis ekipleri geldi. Karakolluk olan taraflardan T.K. adlı kadın O.K.'nin kendisine farklı tarihlerde darp edip bıçak çekip 2 kez tecavüz ettiğini ileri sürdü. Emekli hemşirenin tecavüzle suçlayıp şikayet ettiği O.K. gözaltına alındı.

25 Şubat 2020 tarihinde Samsun Adliyesine sevk edilip çıkarıldığı mahkemece tutuklanan O.K. Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

'CEBİR VE ŞİDDET UYGULAMA...'

İddialar doğrultusunda O.K. hakkında "cebir şiddet uygulayarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığını ihlal ve nitelikli cinsel saldırı" suçlarından Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi 16 Eylül 2020 tarihinde verdiği kararda, tutuklu yargılanan O.K.'nin "cebir şiddet uygulayarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından ayrı ayrı beraatine karar verdi. Ancak "nitelikli cinsel saldırı" suçundan sanığı 18 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti. Sanığın tutukluluk halinin de devamı yönünde karar verdi.

'YALAN UYDURMAYA ÇALIŞTI' SAVUNMASI

O.K.'nin avukatı Ata Giritli karara itiraz ederek dava dosyasını istinaf mahkemesine taşıdı. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinde bugün görülen davada, Avukat Ata Giritli yaptığı savunmada, "Müşteki daha önce 2 kez zorla tecavüze uğradığını iddia etmiş ancak bu konuda şikayetçi olmamış. Evde aralarında sesli münakaşanın adliyeye intikal etmesi sonucu böyle bir yalan uydurmaya çalışmıştır. Bu olay iki sevgili ve birlikte yaşayan kişiler arasındaki ekonomik nedenlerden meydana gelen huzursuzluk sonucu bir kavgadır. Zorla ve tehditle cinsel saldırı söz konusu değildir. Müvekkilim hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesinde haksız şekilde mahkumiyete karar verilmiştir. Bu mahkumiyet kararının kaldırılmasına ve müvekkilimin bu suçlardan beraatine ve tutukluluk halinin sona erdirilerek tahliyesine karar verilmesini talip ve arz ederim" ifadelerini kullandı.

Samsun 3. Ceza Dairesi tutuklu bulunan O.K.'nin "nitelikli cinsel saldırı" suçundan beraatine ve tahliyesine, darp sonucu yaralama suçundan da uzlaştırmaya tabi tutulması yönünde karar verdi.

Hemşireye 2 kez tecavüz etmekle suçlanıyordu ile ilgili etiketler hemşire Samsun Tecavüz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.