Hemşireler günü ne zaman? 2021 Hemşireler günü hangi tarihte kutlanacak?

Sağlık çalışanları ve personel yakınları tarafından hemşireler günü ne zaman sorusunun cevabı merak edilmekte. Koronavirüs salgını döneminde canla başla mücadele içerisinde olan hemşireler, bu özel günde bir kez daha ihya edilecek. Hemşireler günü hangi tarihte kutlanır?

Hastaları iyileştirmek ve onları yeniden eski sağlıklarına kavuşturmak adına görevlerini aralıksız olarak 7/24 saat boyunca devam ettiren personellerdir hemşireler… Dünya çapında kutlanan hemşireler günü ülkemizde de aynı anda çeşitli etkinlikler kapsamında kutlanmaktadır. Peki, 2021 hemşireler günü ne zaman kutlanacak?

HEMŞİRELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Hem ülkemizde hem de dünyada hemşireler günü 12 Mayıs tarihinde kutlanmaktadır. Hemşireler günü 2021 senesinde Çarşamba gününe denk gelmektedir. Amerika’da ise bu tarihlere ek olarak 1998 yılından bu yana 8 Mayıs Hemşirelik Öğrencileri günü olarak da kutlanmaktadır.

Hemşireler günü ne zaman? 2021 Hemşireler günü hangi tarihte kutlanacak?

İlk olarak ABD Sağlık ve Eğitim Bakanlığında yetkili olan Dorothy Sutherland, 1953 yılında dönemin başkanı Dwight D. Eisenhower ile görüşerek bir sonraki yılın Ekim ayını “Hemşireler Günü” ilan edilmesi için teklifte bulunur. Ancak bu kabul edilmez.

1972 yılında ise bu önemli günün tanınması için resmi bir bildiri yapılır ancak bu da kabul görmez. Bundan iki sene sonra da Uluslararası Hemşireler Konseyi, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs’ı “Uluslararası Hemşireler Günü” ilan eder.

Hemşireler günü ne zaman? 2021 Hemşireler günü hangi tarihte kutlanacak? ile ilgili etiketler hemşireler günü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.