Hemorajik ateş salgını tedirginlik yarattı: 12 kişi öldü, 55 kişide virüs ortaya çıktı

Koronavirüs salgınının ardından Irak'ta 'Hemorajik Ateş' virüsü ortaya çıktı. Yapılan açıklamalara göre ülkede hemorajik ateş virüsünden 12 kişinin öldüğünü ve 55 vakanın da olduğunu belirtildi.

Koronavirüs salgınının ardından Irak'ta kendini gösteren Hemorajik ateş virüsü ülkede tedirginliğe yol açtı. 

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde Hemorajik ateş virüsünden 12 kişinin öldüğünü ve 55 vakanın da olduğunu belirtti.

Ülkenin güney kesiminde yer alan Zikar vilayetinde toplam 29 vakanın tespit edildiğini aktaran Bedir, vakaların çoğunun iyileştiğini sözlerine ekledi.

"VAKALARDA ARTIŞ VAR" 

Hemorajik ateş, Irak'ın özellikle elverişsiz koşullarda hayvan yetiştirilen bölgelerinde görülüyor.

 Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Bedir daha önce yaptığı açıklamada, "Bu virüs 1970'lerden beri görülüyor. Irak'ta özellikle büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin bulunduğu bölgelerde her yıl bu vakalar görülebiliyor. Ancak bu yılki vakalarda artış var." ifadelerini kullanmıştı.

 

Hemorajik ateş salgını tedirginlik yarattı: 12 kişi öldü, 55 kişide virüs ortaya çıktı ile ilgili etiketler Irak salgın Hemorajik Ateş Virüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.