Hem uçak hem yat: İçinde yok yok!

İsviçreli bilim insanları yat modelini geliştirerek hem havada hem de denizde gidebilen bir araç tasarladı... Jakuziden uçak pistine kadar donatılan bu zeplin görünümlü yatın ilk teslimatı 2026'nın sonlarına doğru yapılacak.

İsviçreli bilim adamları hem havada hem de denizde gidebilen yat tasarladı. Zeplin görünümlü yatın 9 bin 800 fit yüksekliğe çıkabildiği açıklandı. AirYacht adı verilen araç, helyumla dolu 200 metrelik zeplin ve 52 metrelik tamamı karbon süper yattan oluşuyor. Independent'ın haberine göre bu iki modül isteğe göre ayrılıp birleştirilebiliyor.

Hem uçak hem yat: İçinde yok yok!

İÇİNDE YOK YOK

Yaklaşık 750 metrekarelik kapalı alanı olan süper yatta jakuzi, havuz, spor salonu, helikopter pisti ve garaj gibi pek çok imkân var. Ancak motor bulunmayan yat, yalnızca zeplinle hareket edebiliyor. Tasarımda imzası olan isimlerden Franck Darnet ise şöyle konuştu: "Normal bir süper yatta denizde kalmak zorundasınız. Bir tepeyi veya dağı geçemezsiniz."

Şirket, AirYacht siparişlerini almaya başladıklarını ve ilk teslimatın 2026'nın sonlarında yapılmasının planlandığını bildirdi.

 

Hem uçak hem yat: İçinde yok yok! ile ilgili etiketler uçak yat İsveç bilim insanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.