"Hem Türkiye hem dünya bir yol ayrımında. Ülkelerin bazıları ortadan kalkacak!"

SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı ve Hürriyet yazarı Nedim Şener “Memleket Aşkına'nın yeni bölümünde Trump'ın ‘Üç yıl içinde ABD diye bir ülke kalmayacak’ sözlerini değerlendirdi. "Hem Türkiye hem dünya bir yol ayrımında." diyen Yarar, "Ülkelerin bazıları ortadan kalkacak!" ifadelerini kullandı.

İki usta isim SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı ve Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın katıldığı bir televizyon röportajı sırasında, önümüzdeki üç yıl içerisinde ABD diye bir ülkenin kalmayacağı söylemlerini değerlendiren Mete Yarar, "Hem Türkiye hem dünya bir yol ayrımında. Ülkelerin bazıları ortadan kalkacak" dedi. 

"TRUMP'IN SÖYLEMİNİ BASİT OLARAK ALGILAMIYORUM"

Yol ayrımının sadece  Türkiye için değil, dünya için olduğunu belirten Yarar, "Biden'ın BM'deki konuşması ve diğer ülkelerin konuşmasına bakıldığında, hatta ABD hava kuvvetleri komutanı ilginç bir açıklama yaptı. Bir şeyin sonuna gelindiğinin herkes farkında. Trump geçen günlerde 'Eğer böyle gider 3 sene içinde ABD diye bir şey kalmayacak' demişti. Bu açıklamayı yapan kişinin sıfatı çok konuşulmadı. 2 sene önce yeni gelen bir başkandan bahsediyoruz. Çin ile, küresel dönüşüm ile ilgili bütün raporlara hakim olan bir kişiden bahsediyoruz. Ekonomistler, FED, CIA, Pentagon önüne raporlar kondu, kendisinin de olduğu toplantılarda tartışıldı. Ayrılmadan önceki yaptığı toplantıda da 'Artık küreselciler ile vatanseverlerin mücadelesi' tabir de sıradan bir kelime değildi. O gün için söylediklerini de üst üste koyarak Trump'ın o söylemini basit olarak algılamıyorum." ifadelerini kullandı. 

"2020'LERİN ORTASINDAN 2030'A KADAR GİDEN SÜREÇTE DÜNYA TÜRBÜLANSA GİRECEK"

"Bütün geçmişteki konuşmalardaki hatalarını, gaflarını, söylemlerini büyük konuşma olarak değerlendirdik ama bu kişinin yakın zamanda ABD başkanı olduğunu unuttuk." diyeren Trump'ın söylemlerinin önemsenmesi gerektiğini belirten Yarar, "Gizli bütün raporlara hakimdi. Dünya 2020'lerin ortasından 2030'a kadar giden süreçte müthiş bir türbülansa girecek. Ufak sarsılmalardan değil, Pasifik'i ve Atlantik'i geçerken yaşanan büyük türbülanslardan bahsediyorum. Öyle türbülanslar yaşanacak ve o zamanlar ne yapacağımıza şimdiden karar vermeliyiz. Herkesin yaptığı hazırlıklardan çok daha büyük bir hazırlık yapılmak zorunda. Hegemonya güçlerinin yer değiştirmesi açıkçası en fazla gelişmekte olan ülkeleri etkiliyor. Bizim pozisyonumuzda olan ülkeler. Bu türbülansın sonucundaki askeri dönüşümlere, ittifak dönüşümlerine, ülkelerin bazılarının ortadan kaldırılmasına ve kalkmasına, büyük göçlerine ve sınır sorunlarına hazır mıyız?" dedi. 

 

 

METE YARAR UYARDI: ÜLKELERİN BAZILARI ORTADAN KALKACAK! BUNA HAZIR MIYIZ?

Mete Yarar: Hem Türkiye hem dünya bir yol ayrımında. Ülkelerin bazıları ortadan kalkacak!

Trump neden ‘Üç yıl içinde ABD diye bir ülke kalmayacak’ dedi?

Yarar: Yalnızca Türkiye için değil dünya için bir yol ayrımındayız. Sadece biz değil tüm dünya bir türbülansa girecek!

"Hem Türkiye hem dünya bir yol ayrımında. Ülkelerin bazıları ortadan kalkacak!" ile ilgili etiketler Mete Yarar Trump Türkiye ABD ülke

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.