Hem soyulup hem de mutasyonlu korona oldular

Gaziantep'te hırsızlık yapan bir kişi, mahallede yaşayanların yarısına son derece tehlikeli mutasyonlu koronavirüs bulaştırdı. Test yapılan 87 kişiden 2'sinde mutasyonlu olmak üzere 11 kişide korona virüs tespit edilirken vakalara sebep olduğu düşünülen hırsızı ise hem jandarma hem de sağlık ekipleri arıyor.

Gaziantep’in Nizip İlçesinde bulunan Samandöken Mahallesinde evlerde hırsızlık olayı yaşandı. Mahalle muhtarı Bülent Canpolat bu olaydan sonra mahalle sakinlerinden birini hastanede gördü, şahsa koronavirüs testi yapıldığını muhtar Canpolat, bir süre sonra kendisinde ve bazı mahallelide artan şikayetler üzerine İlçe sağlık müdürlüğü ekiplerini arayarak, yardım istedi.

Ekipler, mahallenin yarısından fazlasına korona virüs testi yaptı. Test sonuçlarında ise 2 kişide mutasyonlu olmak üzere toplam 11 kişide korona virüs tespit edildi.

HIRSIZ KORONAVİRÜS SAÇIYOR

Hırsızlık olayının ardından jandarmanın peşine düştüğü hırsızın bulunması, mahallede artan vakaların üzerine daha da büyük önem taşımaya başladı. Sağlık ekipleri de hırsızın kimliğinin belirlenebilmesi ve test koronavirüs testi yapılabilmesi için jandarmadan gelecek haberi bekliyor.

Hem soyulup hem de mutasyonlu korona oldular

MAHALLE KARANTİNADA

Alınan test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine mahallede Nizip İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 19.02.2021-04.03.2021 tarihleri arasında karantina uygulanması kararı alındı. 14 gün sürecek karantina nedeniyle bölgeye giden jandarma ekipleri mahallede gereken prosedürü uygulamaya başladı. Jandarma ekipleri, korona virüs bulunanların yaşadığı evlere karantina uyarısının yer aldığı kağıtlar asarken, mahallede devriye atarak test sonuçları pozitif çıkan insanların evlerinden çıkmamalarını istiyor.

Ekipler mahalle giriş ve çıkışlarına şerit çekerken araç girişinin önlenmesi için yola toprak döküldü. mahalle girişinde bekleyen jandarma ekipleri tarafından mahalleye kimsenin girmesine izin verilmezken, kimsenin de dışarıya çıkmasına müsade edilmiyor. (İHA)

Hem soyulup hem de mutasyonlu korona oldular ile ilgili etiketler Korona Virüs mutand
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.