Hem İsrail polisi hem de yasa dışı yerleşimciler saldırdı

İsrail'de aşırı sağcı Yahudilerin Hz. Muhammed'e hakaret etmelerini protesto etmek isteyen Filistinlilere İsrail polisi saldırdı. Şam Kapısı'nda toplanmak isteyenlere saldıran polis güçleri 3 kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan İsrailli yasa dışı yerleşimciler, Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayanlara biber gazıyla saldırdı.

İsrail polisi, Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşırı sağcı Yahudileri protesto için işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda toplanmak isteyen Filistinlilere müdahalede bulundu.

Filistinli gençler, Şam Kapısı'nda düzenledikleri provokatif "Bayrak Yürüyüşü" sırasında Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşırı sağcı Yahudilere tepki göstermek için aynı yerde toplanmak istedi.

İsrail polisi, Şam Kapısı'nda toplanmaya çalışan gençlere ses bombalarıyla saldırdı, üzerlerine tazyikli pis su sıktı.

Çok sayıda Filistinliyi darp ederek bölgeden uzaklaştırmaya çalışan İsrail polisi, 2'si kadın 3 kişiyi de gözaltına aldı.

Atlı polislerin de hazır beklediği Şam Kapısı'ndaki gerginlik devam ediyor.

Aşırı sağcı Yahudiler, 15 Haziran'da İsrail polisinin korumasında Şam Kapısı'nda "Bayrak Yürüyüşü" düzenlemiş, yürüyüş sırasında Hazreti Muhammed'e hakaret etmişti.

YASA DIŞI YERLEŞİMCİLER BİBER GAZIYLA SALDIRDI

Öte yandan İsrailli gayrimeşru yerleşimciler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine ve onlarla dayanışma halinde olanlara biber gazıyla saldırdı.

Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evlerinden zorla tahliye edilme tehdidi altındaki Filistinlilerden Muna el-Kurd, İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda, bir grup fanatik Yahudi yerleşimcinin mahalle sakinlerine ve onlarla dayanışma hallinde olanlara karşı biber gazıyla saldırıda bulunduğunu belirtti.

Öte yandan İsrail polisi de eş zamanlı bir müdahaleyle Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki dayanışmacıları bölgeden uzaklaştırırken mahalle sakini Filistinlilerin de meydanda toplanmasına engel oldu, basın mensuplarıyla ve ambulansların bölgeye girişine de izin vermedi.

Ramazanın başladığı 13 Nisan'dan bu yana Mescid-i Aksa ve çevresi ile işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde İsrail polisinin saldırıları nedeniyle ciddi bir gerilim yaşanıyor.

Hem İsrail polisi hem de yasa dışı yerleşimciler saldırdı ile ilgili etiketler İsrail Filistin polis Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.