Hem havadan hem de karadan Kandil'deyiz!

Kandil’i çevreleyen PKK’ya ait Hakurk ve Armuş kampları ile Bradost bölgesinin kontrolünü tamamen sağladı. Bu kampların ele geçirilmesiyle terör örgütü PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarda kullandığı en önemli geçiş hattı kapatıldı.

Akşam'dan Osman Nuri Cerit'in haberine göre, terörle sınır ötesi mücadelede çift ayaklı strateji uygulayan Ankara, askeri operasyonlarla birlikte, diplomasi temaslarını da kesintisiz sürdürüyor. TSK’nın terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki, Hakurk, Zap, Gara, Metina ve Avaşin Basyan terör yuvalarına karşı geçtiğimiz hafta başlattığı hava operasyonları kararlılıkla devam ediyor. Türk savaş uçaklarının düzenlediği hareketlarla, terör örgütünün kamp, mevzi, cephanelik ve sığınakları yerle bir edildi.

DİPLOMASİYLE PARALEL

Hava operasyonunda ağır darbe yiyen terör örgütüne karşı karadan başlatılan harekatı da başarıyla devam ediyor. Kuzey Irak’a geçen Mehmetçik, terör yuvalarının geçiş güzergahlarını büyük oranda kontrol altına aldı. Türkiye’nin tokadını yiyen teröristlerin İran sınırına kaçışı sürüyor. Non-stop operasyonlara paralel olarak, Bağdat ve Tahran yönetimleri ile kesintisiz diplomasi de yürütülüyor.

HEM HAVADAN HEM DE KARADAN KANDİL'DEYİZ!

Aylardır yoğun bombardımana tutulan terörün kuluçka yuvası Kandil'e operasyon resmen başladı. Harekâtı duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 uçakla 14 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Kuzey Irak sınırı hattında ve Kandil çevresinde 11 üs kuran Mehmetçik, terör örgütü PKK’nın kökünü kurutmak düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Niğde'den harekatın resmen başladığını duyurdu. Erdoğan, 20 uçakla 14 hedefin imha edildiğini açıkladı. Öte yandan Kandil’i çevreleyen PKK’ya ait Hakurk ve Armuş kampları ile Bradost bölgesinin kontrolünü tamamen sağladı. Bu kampların ele geçirilmesiyle terör örgütü PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarda kullandığı en önemli geçiş hattı kapatıldı. Coğrafi koşullar nedeniyle adım adım ilerleyen Mehmetçik her an Kandil’e yönelik bitirme harekatını başlatabilir.

HAVADAN BOMBARDIMAN

TSK havadan da hem sınır hattını hem de sınır ötesindeki terör kamplarını vurmaya devam ediyor. TSK’dan yapılan açıklamaya göre Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu 7 terörist hava harekâtıyla etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlarda hava harekâtıyla etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 21 oldu. Irak’ın kuzeyi Hakurk bölgesine önceki gün düzenlenen harekatta ise teröristler tarafından kullanılan sığınak, barınak ve silah mevzii kullanılan hedefler imha edildi.

TAHRAN’A ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Tahran yönetimiyle yapılan görüşmelerde, Türkiye’nin kararlı operasyonları sonucunda İran sınırına yönelik terör unsurları karşı ortak mücadele çağrısında da bulunuldu. Ayrıca Sincar’daki terör unsurlarının bölgeden temizlenmesi için gerekli adımların Bağdat yönetimi tarafından atılması da istendi.

Hem havadan hem de karadan Kandil'deyiz! ile ilgili etiketler TSK PKK Kuzey Irak KANDİL OPERASYONU
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.