Hem Çocuklar Hem de Yetişkinler İçin Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi! Enişte Bunu Çok Seviyor

Makarna hem tek başına hem de et yemeklerinin yanında sunulan bir yemektir. Çok fazla çeşidi bulunur. Özellikle İtalya' da çok sevilir. Özel yapılışları ile favori besinlerden biridir. Karbonhidrat ağırlıklı olduğu için, mutlaka salata ile tüketilmesi daha çok tavsiye edilir.

Makarna hem tek başına hem de et yemeklerinin yanında sunulan bir yemektir.  Çok fazla çeşidi bulunur. Özellikle İtalya' da çok sevilir. Özel yapılışları ile favori besinlerden biridir. Karbonhidrat ağırlıklı olduğu için, mutlaka salata ile tüketilmesi daha çok tavsiye edilir.

Kremalı mantarlı makarna da tek başına çok sevilen bir makarna çeşididir. Ekonomik malzemeler ile çok lezzetli bir yemek yapılabilir. Hem çabuk olur hem de görselliği bakımından çoğu restoran da tercih edilir. 

Hem Çocuklar Hem de Yetişkinler İçin Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi! Enişte Bunu Çok Seviyor

Malzemeler; 

  • Bir paket makarna ( Kalem şeklinde olan daha iyi olacaktır.) 
  • 1 paket krema 
  • 1 paket mantar 
  • 100 gr. Tereyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Süslemek için maydanoz 

Mantarların temiz olması ve makarnanın da kaliteli bir markadan seçilmesi önemlidir. İsteğe göre, tereyağı yerine sıvıyağ veya margarin de tercih edebilirsiniz. 

Yapılışı; 

İlk olarak makarnalar derin bir tencere de haşlanır. Genel olarak makarnaların haşlanma süresi 7-8 dakikadır. Yine de tam kıvamında olması için kontrol ederek, pişirme süresi ayarlanmalıdır. Makarnalar haşlandıktan sonra, süzülür. Bir tavaya tereyağı koyulur.

Hem Çocuklar Hem de Yetişkinler İçin Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi! Enişte Bunu Çok Seviyor - Resim : 2

Eridikten sonra, ince ince doğranmış mantarlar eklenir. Mantar suyunu çekip, hafif kavrulunca içerisine bir paket krema eklenir. Kremanın kaynaması mantar ile lezzetinin bütünleşmesini sağlar. Daha sonra makarna eklenir ve hepsi birlikte harmanlanır. Tuz ve karabiber eklenir. Bu işlemin de ardından makarna yemek için hazırdır. 

Hem Çocuklar Hem de Yetişkinler İçin Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi! Enişte Bunu Çok Seviyor - Resim : 3

Sunumu; 

Kremalı mantarlı makarnanın sunumu da çok önemlidir. Derin bir makarna tabağı kullanılması daha iyi olur. Makarnayı koyduktan sonra, ince kıyılmış maydanozlarla sunum yapılır.

Yine isteğe göre fesleğen sevenler, maydanoz yerine tercih edebilir. Yanına et ya da tavuk koyularak servis edilebilir. Bir bütünlük sağlar. Kısa bir süre de pratik hazırlanan bir yemektir. Afiyet olsun. 

Hem Çocuklar Hem de Yetişkinler İçin Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi! Enişte Bunu Çok Seviyor ile ilgili etiketler makarna
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.