Helikopterin indiği plajdaki işletmecilerden açıklama: Bizim için çok güzel bir anı oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz günlerde bir helikopterin vatandaşların bulunduğu plaja iniş yapması büyük tepki çekmişti. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından otel ve restoran işletmecisi Dursun Demirtaş'tan konuya ilişkin açıklama geldi. Demirtaş, "Bizim için çok güzel bir anı oldu. Bir tane toz bile kalkmadı" dedi.

Marmaris'e 42 kilometre mesafedeki Kumlübük mevkisindeki plaja sokağa çıkma kısıtlaması olduğu geçen 13 Haziran'da sivil bir helikopter iniş yaptı. Robinson R66 tipi helikopterin plaja inişi, bir tatilci tarafından cep telefonu ile görüntülenip, sosyal medyada paylaşılınca tepki çekti. Konu ile ilgili inceleme başlatılırken helikopterin sahibi ve pilotunun bir teknoloji firmasının sahibi iş insanı Temel Akçay olduğu öğrenildi.

Plajın bulunduğu alandaki işletmenin sahipleri ise yaptıkları açıklamada tüm önlemlerin alındığını, risk oluşturabilecek bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

"BİR TANE TOZ BİLE KALKMADI"

Kumlubük'te apart otel ve restoran işletmeciliği yapan Hüseyin Oruk, "Karşı acıdan görüntü çekildiği için sanki şezlongların arasına inmiş gibi gösterilmiş" dedi.

Oruk, "Daha önceden bir pilot gönderdiler ve kontroller yapıldı. Bir tane toz bile kalkmadı. Ne şezlonglar devrildi ve şemsiyeler zarar gördü. Burası bizim işletme böyle tehlikeli bir durum olsa müdahale ederdik. Çok kontrollü indi ve kalktı gitti. Misafirleri vardı bir saat kaldılar geri döndüler" değerlendirmesinde bulundu.

"BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ANI OLDU"

Otel ve restoran işletmecisi Dursun Demirtaş ise, "Burada bir rahatsızlık olsa hemen müdahale eder, jandarmayı arardık" dedi.

Plajın sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle çok sakin olduğunu belirten Demirtaş, "Helikopterin inişi ve kalkışı bile çok sessiz oldu. İndiği yerde birkaç müşterimiz şezlongdaydı, kesinlikle rahatsız olmadılar. Bizim için çok güzel bir anı oldu. Bu alanı helikopteri kullanan kişinin yardımcısı kontrol etmiş. Sosyal medya da yapılan yorumlar bizi çok üzdü" açıklamasında bulundu.

HELİKOPTER PİLOTU NE DEMİŞTİ?

Helikopteri kullanan VAV Teknoloji’nin sahibi Temel Akçay olay günü yaşananları şöyle anlattı;

“Biz havacılık aşığı bir aileyiz. Ben ve kardeşim Tamer Akçay, Türkiye’nin 6 sivil helikopter pilotlarından ikisiyiz. Eşim Nilüfer Akçay, Türkiye’nin ikinci kadın ultra light uçak pilotu. Kızım da 17 yaşında, Türkiye’nin en genç bayan ultra light uçak pilotu eğitimini alıyor, 18 yaşında lisansını alacak. Önceki gün de Marmaris Kumlubük mevkiine, Devlet Hava Meydanları’na bildirdiğimiz koordinatlar çerçevesinde iniş yaptık. Sivil havacılık mevzuatı gereği pilot sorumluluğunda emniyeti sağladığınız her yere iniş yapabilirsiniz. Biz uçuş planını ZZZZ diye dolduruyoruz, yani bilinmez yere iniş olarak, dolayısıyla da bir miktar sağına ya da soluna iniş yapmamızda sakınca olmadığı halde biz tam bildirdiğimiz koordinatlara, plaja iniş yaptık.

Helikopterin indiği plajdaki işletmecilerden açıklama: Bizim için çok güzel bir anı oldu ile ilgili etiketler Muğla Marmaris helikopter
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.