Helikopterdeki askerler güvenli bölge ararken şehit oldular...

İstanbul Çekmeköy'de UH-1H model askeri helikopter düştü. SuperHaber'in edindiği bilgilere göre 4 askerimiz şehit oldu.

26 Kasım 2018 tarihinde de 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan UH-1H tipi askeri helikopter Sancaktepe'de düşmüştü. Bu kazada 5 askerimiz şehit olmuştu.

Peş peşe yaşanan kazaların ardından gözler UH-1H helikopterlerine çevrilmişti.

TÜM UH-1H'LERDE MOTOR ARIZASI TESPİT EDİLDİ

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre 26 Kasım tarihinde gerçekleşen kazanın ardından envanterde bulunan UH-1'ler mercek altına alındı. Aynı model helikopterlerin tüm uçuşları durduruldu. İstanbul'daki birliklerde bulunan tüm UH-1H'lerin motorlarında arızalar tespit edildi. Belirlenen arızaların giderilmesi için çalışma başlatıldı. İstanbul'da bulunan alay Ankara Kara Havacılık Komutanlığı'na fotoğraflarla motorların durumunun kötü olduğunu bildirdi.

İşte bugün Çekmeköy'de düşen helikopter de bu çalışmalar neticesinde bakımları yapılan bir helikopterdi. 4 kişilik ekip, motoru bakıma alınan helikopteri test etmek için havalandı. Tecrübe uçuşu olarak adlandırılan bu uçuş sırasında bir arıza yaşandı. Yaşanan arıza nedeniyle acil iniş yapmak için alçalığı helikopter sırada sitenin bahçesine düştü.

KAHRAMANCA ŞEHİT OLDULAR...
Kazada şehit olan 4 askerimiz sivil vatandaşlara zarar gelmemesi için son ana kadar çaba harcadı. Helikopterdeki askerler sitede çocuk parkının bulunduğu boş alana zorunlu iniş yapmak istedi ancak helikopter düştü.

Şehit askerlerimizin isimlerini henüz yakınlarına bilgi verilme aşamasında olunması nedeniyle açıklamıyoruz...

Helikopterdeki askerler güvenli bölge ararken şehit oldular... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.