Helikopter hikayesi tutmayınca yenisi yazıldı

Şırnak'ta askerlerce 'helikopterden atıldığı' iddia edilen Servet Turgut'un kaçmaya çalışırken kayalıklardan düşerek, Osman Şiban ise askerlere direnirken yaralandığı ortaya çıkmıştı. 'Helikopter' yalanları tutmayan HDP'liler ve FETÖ'cüler şimdi de 'linç' yalanına sarıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı bir köyde teröristlerin etkisiz hale getirildiği noktada, TSK'nın yürüttüğü 'Yıldırım-10 Norduz' operasyonu sırasında gözetleme yaparken şüpheli hareketler sergilediği için gözaltına alınmak isteyen ancak direnen Osman Şiban ile Servet Turgut'un askerlerce 'helikopterden atıldığı' iddia edilmişti.

HDP'liler ve FETÖ'cüler sosyal medya platformlarında TSK'yı karalamaya çalışmıştı.

Ancak Turgut'un, kaçmaya çalışırken kayalıklardan düşerek, Şiban'ın ise askerlere direnirken yaralandığı ortaya çıkmıştı. Yalan haberi servis eden kişiler de gözaltına alınmıştı.

AĞIR TRAVMA ALTINDA SÖYLEMİŞ!

Bu yalanların tutmadığını gören eski HDP Milletvekili Ahmet Şık, Servet Turgut'un ölümü ve Osman Şiban'ın yaralanmasının helikopterden atıldıkları için değil linç girişim sonucu gerçekleştiğini iddia etti.

DW Türkçe'deki habere göre: Danışmanı Yılmaz Ruhi Demir ile birlikte rapor hazırlayan Şık, Turgut'un ölümüne ve Şiban'ın ağır yaralanmasına yol açan durumun askerler tarafından yapılan işkence ve kitlesel dayak sonucu gerçekleştiğini iddia etti.

Şık'ın hazırladığı rapora göre, başta helikopterden atıldığını söyleyen Şiban, bu sözleri ağır bir travma altında söyledi.

Şık'ın bu raporunun sosyal medyada HDP'li ve FETÖ'cü hesaplar tarafından paylaşıma sokulduğu görüldü.

Helikopter hikayesi tutmayınca yenisi yazıldı ile ilgili etiketler TSK Şırnak Operasyon helikopter FETÖ HDP ahmet şık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.