Helezon ne demek? TDK'ye göre Helezon ne anlama geliyor?

Günlük hayatta kullanılan önemli kelimelerden olan Helezon sözcüğünün anlamı merak ediliyor. Sosyal medya ve internette sıklıkla karşımıza çıkan Helezon kelimesi TDK'ya göre ne anlama geliyor?

Türkçe'ye Arapça'dan geçen kelimelerden olan ve sıklıkla kullanılan kelimelerden olan Helezon kelimesi özellikle belli bir şekli anlatır. Birçok farklı anlamı olan kelimeye Türk Dil Kurumu da internet sitesinde yer vermiştir. Peki Helezon nedir, ne anlama geliyor?

Helezon Ne Demek?

Birçok anlamı olan ve farklı karşıklıkları olan Helezon kıvrımlı anlamına geliyor. Yılankavi biçim ya da sarmal olarak da karşılığı olan helezon kelimesinin kökeni Arapçadır.

TDK'ya Göre Helezon Ne Anlama Geliyor?

Özellikle belli bir şekli anlatmak için kullanılan Helezon Türk Dil Kurumu'nunda da farklı anlamları vardır. Sarmal ve kıvrımlı anlamlarına gelen Helezon, eğitim ve mimari alanlarda sıklıkla kullanılır.

Yaşamın içinden bir sözcük olan Helezon birçok farklı sektörde kendine yer bulmuştur.

Helezon ne demek? TDK'ye göre Helezon ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu helezon nedir helezon ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.