"Helalleşme" açılımı CHP'ye ne kadar oy kaybettirdi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" önerisi CHP'ye seçim kazandırır mı? Fatih Altaylı bu görüşte değil... Habertürk yazarı, Kılıçdaroğlu'nun bu açılımı ile "Daldaki kuşları kaçırdığını" ve CHP'nin oy kaybettiğini savundu....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı, "Helalleşme yolculuğuna" çıkacağı yönündeki duyurusu tartışma yarattı.

Kemal Kılıçdaroğlu, evinin çalışma odasından çektiği video ile yaptığı bu duyuruda "Ülkemizin iyileşmeye, helalleşmeye ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Ancak bu "helalleşme" açılımına en sert tepkiler yine kendi partisinden geldi. CHP'nin desteklediği medya organlarında da Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştiriler yer aldı.

Habertürk yazar Fatih Altaylı ise bugün köşesinden Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının sandığa nasıl yansıyacağını analiz etti.

Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki sürpriz çıkışlarının CHP’nin lehine mi aleyhine mi işlediğini bilemediğini belirten Altaylı, "Çünkü sağlıklı bir ölçüm yok ancak Kılıçdaroğlu’nun bazı açıklamalarının CHP’ye verdiği zararın, Erdoğan’ın açıklamalarından daha derin olduğunu görebilecek kadar siyaset izleme tecrübemiz var." dedi.

DALDAKİ KUŞLAR UÇUYOR...

CHP liderinin "helalleşme" çağrısı sonrasında CHP'nin oy kaybettiği değerlendirmesini yapan Altaylı şöyle devam etti;

"Kemal Kılıçdaroğlu muhtemelen CHP’yi mahkummuş gibi gösterildiği yüzde 30 oy oranının üzerine taşımak için birtakım politikalar üretmeye çalışıyor ama bu en azından şimdilik yeni bir oy getirmediği gibi, daldaki kuşları kaçırıyor.

Helalleşme çabası da şimdilik benzer bir etki gösterdi gibi duruyor.
CHP Genel Başkanı’nın “Helalleşme” önerisinin en sıkı şakşakçıları ve ilk ağızdan destekçileri “Liberal tayfa” oldu.

Sayıları az, gürültüleri çok olan ve hep birlikte bağırma becerisine sahip bu “Fon çocukları” Kılıçdaroğlu’nun helalleşme önerisini çok doğru buldular ve alkışlıyorlar."

AK PARTİ'YE SEÇİM KAZANDIRMAK MI İSTİYOR?

Helalleşme meselesinin ne olduğunu anlamaya çalıştığını fakat destekçilerine bakınca şüphe duyduğunu da not eden Habertürk yazarı, Kemal Kılıçdaroğlu'na "AK Parti'ye ve liderine bir seçim daha kazandırma gayreti içinde iseniz o başka tabii.." diye seslendi.

 

 

"Helalleşme" açılımı CHP'ye ne kadar oy kaybettirdi? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu helalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.