15 Haziran’da 100 bin hekimlik iş bırakma eylemi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlık personelinin soruşturulması ve MALPRAKTİS davalarından doğan tazminatın rücu edilmesine ilişkin yönetmeliğin yayımlandığını duyurdu. Buna rağmen çalışma şartlarından ve haklarından memnun olmayan birçok hekim, sendika ve sivil toplum kuruluşu 15 Haziran’da bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada sağlık personelinin soruşturulması ve MALPRAKTİS davalarından doğan tazminatın rücu edilmesine ilişkin yönetmeliğin yayımlandığını duyurdu. 

15 Haziran’da 100 bin hekimlik iş bırakma eylemi

''Buna göre;

1-Sağlık çalışanlarının soruşturma izninin verilmesi ve tazminat konularında yetkili Mesleki Sorumluluk Kurulu kurulmuştur.

2-Devlet üniversitesi kadrosundaki öğretim elemanları dışındaki sağlık çalışanlarının tıbbi iş ve işlemleri dolayısıyla yapılan şikâyetler, ilgili savcılıklar tarafından soruşturma izni için Kurula gönderilecektir.

3-Özel sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeli ile serbest meslek icrasında hekimlerin soruşturulması da Kurulun iznine tabidir. Kurul bu şikâyetlere ilişkin ön inceleme yaptırarak soruşturma izni verilip verilmemesine karar verecektir.

4-Kurulun soruşturma iznine ilişkin verdiği karara karşı Ankara Bölge İdare Mahkemesine itiraz edilebilecektir.

5-Kamu idarelerince tazminat ödenmesine hükmedilen durumlarda, ilgili sağlık meslek mensubunun görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle görevini kötüye kullanmasının sebebiyet verdiğine dair kesinleşmiş ceza mahkemesi kararı olmadığı sürece rücu işlemi uygulanmayacak.

6-Tıbbi işlem ve uygulamalar sebebiyle idarece ödenen tazminatın ilgili sağlık personeline rücu edilmesi; ancak kasten görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle görevini kötüye kullandığı kesinleşmiş ceza mahkemesi kararı ile tespit edilmesi halinde mümkün olabilecek.

7-Mahkemece hükmedilen tazminatın, ancak bu şartların varlığı halinde rücu edilmesinde, ilgili sağlık personelinin kusur oranı gözetilerek rücu miktarı Kurul tarafından belirlenecektir.

8-Kurul üyeleri, rücu konusunda verdikleri kararları sebebiyle kesinleşmiş yargı kararı olmadıkça malî ve idarî yönden sorumlu tutulamayacaktır.

9-Bu mevzuat çerçevesinde başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız Malpraktis baskısı yaşamadan mesleklerini bilimsel çerçevede özgürce ifa etme imkânına kavuşmuştur.

10- Hekimlerimiz de hakimlerimiz gibi korunmuş, dünyada benzeri olmayn bir güvenceye kavuşmuştur. '' açıklamasını yaptı. 

15 Haziran’da 100 bin hekimlik iş bırakma eylemi - Resim : 2

15 Haziranda Sağlık Çalışanlarından 1 Günlük İş Bırakma Eylemi 

AHEF, AHESEN, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş, Hekim Birliği, Hekimsen, KADHED, Ses, Tabip-Sen, Türk Diş Hekimleri Birliği ve Türk Tabipler Birliği’nin katılımıyla 15 Haziran’da 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.

15 Haziran’da 100 bin hekimlik iş bırakma eylemi - Resim : 3 

“Büyük Hekim Çalıştayı sonucunda alınan ortak karar gereği; bazı kesimlerin layık gördükleri gibi hekimliğe yakışmayacak özlük haklarını, hatalı mevzuatları, haksız malpraktis uygulamalarını, sağlıkta şiddeti, mesleki değersizleştirmeyi reddeden meslektaşlarımızla birlikte 15.06.2022 Çarşamba günü 100 bin hekim hedefli iş bırakma eylemi yapılacaktır.”

15 Haziran’da 100 bin hekimlik iş bırakma eylemi - Resim : 4

Sağlık Çalışanlarının Talepleri 

-Etkin bir sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması,

-Malpraktis yasasının çıkarılması,

-Özlük haklarında iyileştirilme yapılması,

-Aile Hekimliği Sözleşme Ödeme Yönetmeliğinden Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğine, Hasta Hakları Yönetmeliğinden Sicil Amirleri Yönetmeliğine tıp standartlarının dışına çıkmış tüm yönetmeliklerin düzenlenmesi,

-Biz hekimlerin hak ettikleri gelire ulaştırılmalarıydı.

15 Haziran’da 100 bin hekimlik iş bırakma eylemi - Resim : 5

15 Haziran’da 100 bin hekimlik iş bırakma eylemi - Resim : 6

15 Haziran’da 100 bin hekimlik iş bırakma eylemi ile ilgili etiketler 100 bin hekim Hekimler grevde Doktorlar çalışıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.