HeForShe nedir?

HeForShe nedir? Birleşmiş Milletler tarafından geçtiğimiz yıllarda kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturulan HeForShe kampanyası Fenerbahçe'nin yeni forma reklamı olacağı gerekçesiyle bugün gündeme geldi. Bu gelişmenin ardından internette vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlanan kampanyayı sizler için araştırdık. Peki HeForShe nedir? Ne demek? Detaylar haberimizde...

Kadınların ekonomide ve sosyal hayatta güçlenmesini hedefleyen HeForShe nedir? Fenerbahçe'nin formasına reklamını alacağı konuşulan kampanya vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. HeForShe hakkında merak edilen her şeyi ve tüm gelişmeleri sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. Peki HeForShe nedir? Ne demek? İşte tüm detaylar...

HeForShe nedir?

FENERBAHÇE'NİN YENİ FORMA REKLAMI HEFORSHE!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, göreve geldikten sonra yaptığı her açıklamada, sponsorluklara büyük önem verdiklerini söylemişti. Ancak bunun yanında sosyal sorumluluk projelerinde de daha aktif olacaklarının altını çizdi.

Sarı lacivertliler bu yöndeki ilk büyük adımını, uluslararası bir projeye destek olarak atmaya hazırlanıyor. Fanatik Gazetesi’nin haberine göre; formanın göğüs sponsorluğunu 35 milyon 500 bin TL karşılığında AVIS'e veren Fenerbahçe, kol reklamında ise ücretsiz bir şekilde ‘HeForShe' kampanyasına yer verecek. Sarı-Lacivertliler, bunu yapan ilk kulüp olacak.

DEV ANLAŞMA HAYATA GEÇİRİLDİ!

Tüpraş’ın desteğiyle gerçekleşen iş birliği ile Fenerbahçe, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ulusal ve küresel spor kulüplerine öncü olacak. Fenerbahçe futbol A Takımı da 2018 – 2019 sezonu boyunca HeForShe logosunu sağ kolunda taşıyacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin Eylül 2014’te başlattığı ve Koç Topluluğu’nun Türkiye’deki ana destekçisi olduğu HeForShe hareketi ile küresel bir iş birliğini hayata geçirdi.

Dünya çapında 25 milyonu aşkın taraftarı ile büyük bir sivil toplum gücüne sahip Fenerbahçe Spor Kulübü, bu iş birliği ve yapılan anlaşma kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kitleleri harekete geçirmeyi hedefliyor. Fenerbahçe, kapsayıcı spor kulübü olarak sahipleneceği eşitlik mesajları ve geçireceği dönüşümle bu alanda ulusal ve küresel spor kulüplerine öncü olacak. Kulübün futbol takımı da 2018 – 2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis sezonu boyunca, Tüpraş desteğiyle HeForShe logosunu sağ kolunda taşıyacak. Detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak olan anlaşma ile Fenerbahçe Spor Kulübü, toplumsal cinsiyet eşitliğini spor camiasının gündeminde tutacak olan pek çok çalışmayı da hayata geçirecek.

Fenerbahçeli futbolcular HeForShe logosunun sağ kolda yer aldığı formaları ile ilk kez 11 Kasım Pazar günü gerçekleşecek Fenerbahçe – Aytemiz Alanyaspor maçında sahaya çıkacak. BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Kadın Birimi İcra Direktörü Baş Danışmanı ve HeForShe Küresel Direktörü Elizabeth Nyamayaro da bu maçı izlemek için Türkiye’ye gelecek.

Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi olarak 2015 yılından beri toplumsal cinsiyet eşitliği odağında çalışmalar gerçekleştiren, 2017 yılında Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayan Tüpraş, kadınların güçlenmesi için hem iş yerinde, hem topluma yönelik birçok proje yürütüyor. HeForShe hareketi ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün spor dünyasında öncülük yapacağı bu yeni iş birliği, Tüpraş’ın toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik desteğinin en son adımını oluşturuyor.

MUSTAFA KOÇ’TAN ÖMER KOÇ’A…

Peki HeForShe neyi amaçlıyor? Birleşmiş Milletler Kadın Hakları Bölümü, dünya çapında kadın-erkek eşitliğini sağlamak için 2014 yılında bu kampanyayı hayata geçirdi. Kısa sürede devlet başkanlarından, iş dünyasına kadar birçok kesimden insanın desteğini aldı. Kampanyaya en fazla katılımın olduğu ülkelerden biri de Türkiye. 21 Ocak 2016 yılında hayatını kaybeden Mustafa Koç, ülkemizde HeForShe'nin bayraktarlığını yapanlar arasındaydı. Kendisinin vefat etmesinin ardından kardeşi Ömer Koç, kampanyaya desteğini aynı şekilde sürdürüyor.

HEFORSHE NEDİR?

Geçtiğimiz yıl Birletmiş Milletler kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığı adına bir kampanya başlattı. ‘Erkeğin desteği olmazsa ayrımcılık da son bulamaz’ mantığıyla yola çıkılan projenin sloganı ‘He for She’ yani ‘Kadın için erkek’.

Kampanya kadınların ekonomide ve sosyal hayatta güçlenmesini hedefliyor. Bu hedefe ulaşılırken yalnızca kadınların değil erkeklerin de desteği ve dayanışma içinde olmaları isteniyor.

UN Woman, kampanya yüzü olarak daha çok Harry Potter filmleri ile tanınan oyuncu Emma Watson ile yola çıktı. Watson, genç yaşına rağmen cesur açıklamalarda bulunuyor, açıklamaları ve popülerliği gerçekten de kampanyaya ilgiyi arttırıyor.

HE FOR SHE TÜRKİYE’DE

Kampanya artık Türkiye’de de destek buluyor. Ülkemizde kampanyanın öncülüğünü Koç Holding başlattı. Kampanyanın tanıtımında konuşan Mustafa Koç, ‘Kadınların önemli pozisyonlarda yer almaları, ön yargıların yıkılması için büyük önem taşıyor.’ dedi. ’90bin çalışanımızla ve bayilerimizle bu kampanyaya destek veriyoruz ve destek çağrısında bulunuyoruz’ dedi. ‘Kadınsız toplum, yarınsız toplum’ mottosuyla sosyal medya paylaşımlarına destek veriyor Koç Holding.

#BenDeğilsemKim
Sanatçı Erdil Yaşaroğlu da ‘Toplumun bir yarısı diğer yarısını baskı altında tutuyor. Hem korkunç hem saçma’ diyor ve kampanyaya tam destek veriyor.

HeForShe nedir? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.