Hedefte Babacan var: O kendisini gizledi ama Metin Gürcan o kadar becerikli değil!

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü köşe yazısı siyaset kulislerini karıştırdı! DEVA Partisi lideri Ali Babacan'a ağır suçlamalar yönelten Övür, "O kendisini gizlemeyi başarmıştı ama Metin Gürcan o kadar becerikli değil" ifadelerini kullandı! Bu sözlere Babacan'ın ne yanıt vereceği ise merak konusu...  

Sabah yazarı Mahmut Övür bugün kaleme aldığı "Rand’cılıktan ‘casusluğa’ ibretlik bir hikâye" başlıklı yazısında DEVA Partisi'nin kurucularından Metin Gürcan'ın casusluk suçlamasıyla tutuklanmasına değindi.

Övür yazısında, "Şu tabloya bakın, adam o kadar pervasız ki, yabancı misyon temsilcisiyle otoparklarda, kafelerde buluşup zarf içinde para alıyor ve bunu da "açık istihbarata dayalı siyasi analiz" diye sunuyor. Hukuki süreç nasıl seyreder göreceğiz ama bu ilişki Finansal Güvenlik Stratejisti Selva Tor'un dediği gibi "karanlık bir hizmettir"." ifadelerini kullandı.

Daha vahim olanınsa bu "karanlık hizmet"e DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın sahip çıkması olduğunu vurgulayan Övür, Metin Gürcan üzerinden Babacan'ı hedef aldı.

Sabah yazarı, Babacan hakkında şu ifadeleri kullandı;

"Şaşırmadım; çünkü Babacan, o çok övündüğü bakanlık döneminde kendisine bağlı Halkbank'ı bile savunmak istemeyen bir bürokrat-siyasetçi. ABD haksızca Halkbank'a saldırırken, o destek veren açıklama yaptığı gibi, "kara para" suçlamaları karşısında da suskundu. Anlayacağınız o günlerde değerinin 20 milyar dolar olduğu söylenen Halkbank'ın itibarsızlaştırılmasına FETÖ kadar o da destek verdi. Bu yüzden, Türkiye'ye yönelik böyle kirli bir saldırı karşısında susan bir genel başkanın parti kurucularından birinin, "casuslukla" suçlanması hiç şaşırtıcı değil. " 

"GİZLENMEYİ BAŞARDI"

Babacan'ın geçmişinde bir "Abdullah Gül operasyonu" defosu olduğunu da dile getiren Mahmut Övür, "Henüz AK Parti milletvekili ve Başkan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına imza veren biri olarak, muhalefet partilerinin adayı olması istenen Gül'e destek verdiğini şu utanç verici sözlerle açıklamıştı: "Görünür değildim ama tam göbeğindeydim."" diye yazdı.

Övür makalesini şu çarpıcı ifadelerle sonlandırdı;

"O kendisini gizlemeyi başarmıştı ama parti kurucusu Gürcan o kadar becerikli değildi ki yakalandı. Artık pervasızlıktan mı yoksa beceriksizlikten mi bilemem ama o, "İşin tam göbeğinde ve görünürdü...""

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Hedefte Babacan var: O kendisini gizledi ama Metin Gürcan o kadar becerikli değil! ile ilgili etiketler Ali Babacan Deva Partisi Abdullah Gül metin gürcan Mahmut Övür
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.