Hedef Türkiye'yi YPG ile rehine pazarlığına zorlamaktı!

Gara'da 13 sivil vatandaşımızın şehit edildiği alçak infazın perde arkası aralanıyor... İddiaya göre, PKK elinde tuttuğu 13 rehineyi Sincar'a götürmeyi hedefliyordu. ABD'nin amacı ise Türkiye ile YPG arasında rehine pazarlığı başlatmaktı...

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Irak’ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından vahşice infaz edilen şehitler geçtiğimiz gün son yolculuklarına uğurladı. Gözyaşları eşliğinde toprağa verilen 13 şehitle ilgili önemli gelişmeler yaşanmaya ise devam ediyor.

Habertürk yazarı Çetiner Çetin, bugün kaleme aldığı “PKK’nın ‘rehine’ oyunu” başlıklı köşe yazısında çok önemli bazı bilgiler paylaştı.

13 rehinenin Gara’ya neden getirildiğini sorgulayan Çetiner Çetin, Gara'nın nispeten Türkiye'ye yakın bir lokasyon olduğunu ve terör örgütünün neden daha güvenli bölgelere çekilmek yerine rehineleri burada tuttuğuna yanıt aradı.

Bu noktada, Gara'nın PKK için Kandil’den Sincar’a geçiş yolu olduğunu hatırlatan Çetiner Çetin "Sahadaki kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre, örgütün asıl amacı rehineleri kendince rahat hareket edebileceğini düşündüğü bu hat üzerinden Sincar’a götürmekti." diye yazdı.

Ancak transferin PKK adına planlandığı gibi gitmediği bilgisini de paylaşan Habertürk yazarı "14 Ekim’de Gara’ya getirdiği 13 rehineyi Türkiye’nin Gara hattında dron uçuşlarını arttırması ile birlikte Sincar’a geçirecek fırsatı bulamamış." ifadelerini kullandı.

ABD'NİN YPG OYUNU

Çetin, örgütün neden 13 rehineyi Sincar'a götürmek istediği konusunda ise çok çarpıcı bilgiler verdi. Habertürk yazarı makalesinde çok konuşulacak şu ifadeleri kullandı;

"Eğer bunu gerçekleştirebilseydi ardından planlanan tahminimce şu idi: PKK rehineleri YPG’ye teslim edecek, Amerikalı müttefiklerimiz YPG ile bizi aynı masada buluşturmaya çalışıp “PKK teröristtir. YPG ise hümanist. Kaçırılan vatandaşlarınızı PKK size vermedi ama bakın YPG size teslim ediyor,” mesajı verilecekti.

Öğrendiğim o ki örgüt Nisan başı itibariyle rehine pazarlığına başlayacaktı."

Hedef Türkiye'yi YPG ile rehine pazarlığına zorlamaktı! ile ilgili etiketler ABD PKK YPG çetiner çetin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.