HDP'yi Suriye Hristiyanları yalanladı

Türkiye'nin, Suriye'de PKK/YPG hedeflerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı terör odaklarını çaresiz bıraktı.

PKK'nın Türkiye'deki uzantısı HDP öncülüğünde, Batı'daki PKK sempatizanları ile eşgüdümlü olarak operasyonda Hristiyanların hedef alındığına dair gerçeği yansıtmayan manipülasyonlar devreye sokuldu.

Bu çerçevede HDP tarafından dün "Hristiyan mahallesi vuruldu" şeklinde asılsız bir iddia ortaya atılarak, sosyal medyada yerli ve yabancı şer odakları tarafından gündeme getirildi.

AK PARTİ'DEN YANIT GECİKMEDİ

Türkiye'den konuyla ilgili jet yalanlama gelirken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "HDP, kara propagandaya ve yalan haber üretmeye devam ediyor. Türkiye'nin Suriyeli Hristiyanların yaşadığı bir mahalleyi vurduğunu söylüyor." diyen Çelik, "Bu mahalle Türkiye'nin harekat ve operasyon bölgesinin dışındadır." ifadelerini kullandı.

Ancak HDP'nin operasyona gölge düşürmek adına başlattığı bu algı operasyonları, kısa sürede yurt dışındaki terör odaklar tarafından da Türkiye'ye karşı kullanıldı.

PKK, EVANGELİSTLER İLE OMUZ OMUZA!

ABD'de özellikle, FETÖ ve PKK ile yakın ilişkileri bilinen Evangelistler tarafından dolaşıma sokulan bu argüman, Donald Trump yönetimine baskı amacıyla siyasi bir enstrüman olarak kullanılmaya başlandı.

Konuyla ilgili sosyal medyada bir paylaşım yapan gazeteci Nedim Şener de tehlikeye dikkat çekerek, "Amerika’da ‘Türkler, Kürtlere ve Hristiyanlara saldırıyor’ yalanı Evangelistler tarafından da yayılıyor ve dua edilmesi isteniyor. Bu yalan için Evangelistler ve siyasetçiler hep beraber duaya durmuş!" ifadelerini kullandı.

HDP'yi Suriye Hristiyanları yalanladı

HRİSTİYANLAR OPERASYONA DESTEK VERDİ

Ancak terör sempatizanlarının oyununu Dünya Aramiler Konseyi Başkanı Johny Messo'nun açıklaması bozdu!

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, o açıklamayı sosyal medyada paylaşarak iftiralara yanıt verdi.

Kılıç'ın paylaştığı, Dünya Aramiler Konseyi Başkanı Johny Messo'nun açıklamasında "Başkan Trump'ın Suriye politikası doğrudur" ifadeleri yer alıyor.

Açıklamada şu görüşlere yer veriliyor;

"ABD askerlerinin bölgeden çekilmesi ve yardımların durdurulması Suriye'de barışın ve güvenliğin sağlanmasına yardımcı olacak. YPG, anavatanımızda gerilimin artmasının asli sorumlusudur."

HDP'yi Suriye Hristiyanları yalanladı - Resim : 2

HDP'yi Suriye Hristiyanları yalanladı ile ilgili etiketler PKK ABD Suriye Barış Pınarı Harekatı evangelistler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.