HDP'nin 'Zeytin Dalı' hazımsızlığı 3'üncü yılında!

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve PKK/YPG varlığını sona erdirmek adına başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu'nun üzerinden 3 sene geçti. HDP, operasyonun yıl dönümünde Türkiye'nin Afrin'i işgal ettiğini iddia ederek kınama mesajı yayımladı.

Türkiye, Hatay şehrinin karşısında yer alan Suriye topraklarındaki Afrin kentini, terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinden kurtarmak adına 20 Ocak 2018'de Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli Suriye Ordusu'nun (SMO) başarılı operasyonlarıyla 6 belde, 282 köy, stratejk açıdan önem arz eden 23 taş ve tepe, 1 baraj kontrol altına alındı.

Terör örgütü PKK ve Suriye kolu YPG, bölgede yaşayan masum sivilleri kalkan yaparak harekatı engellemeye çalıştı. 

HDP'DEN YIL DÖNÜMÜNDE KINAMA 

Türkiye'nin operayonların ardından bölgeye yaptığı yatırımlarla, siviller için konforlu bir yaşam alanı oluşturuldu. Söz konusu yatırımların ilhak olarak tanımlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP), operasyonun yıl dönümünde kınama mesajı yayımladı. 

"Afrin’i işgal edenler 3 yıldır halkların yaşamını ve geleceğini talan ediyor" başlıklı açıklamayla Türkiye'yi hedef alan HDP, Kürtlerin PTT ve üniversiteler ile Türkiye'ye bağlandığını belirtti. 

Bildiride, Kürtlerin PTT ve üniversitelerle Türkiye'ye bağlandığı belirtilerek, "Afrin başta olmak üzere Suriye’deki Kürt kentlerini işgal ettikten sonra Türkiye’den kaymakamların atanması, kentlerin idari olarak Türkiye’ye bağlanması, PTT ve üniversite gibi devlete bağlı kurumların bu bölgelerde açılarak ilhak planını kalıcılaştırmayı amaçlamaktadır." ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'NİN BÖLGEYE DESTEKLERİ

Zeytin Dalı Harekatı'nda yaklaşık 5 bin terörist öldürülken bölge terörden tamamen temizlendi. Türkiye bölgede eğitim ve sağlık alanlarını canlandırmak için ciddi adımlar attı. Afrin'e 100 yataklı ve 13 branşta hizmet sağlayan bir hastane kuruldu. Halka tedavi ücretsiz şekilde sağlandı.

Okullarda PKK'nın dayattığı eğitim sistemi son buldu ve muhaliflerin belirlediği müfredata uygun eğitime geçildi. Afrin ilçe merkezi ve çevre beldelerde toplam 263 okulda yaklaşık 65 bin öğrenci eğitim hayatını sürdürüyor.

 

HDP'nin 'Zeytin Dalı' hazımsızlığı 3'üncü yılında! ile ilgili etiketler Türkiye HDP Operasyon Afrin zeytin dalı harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.