"HDP'nin Meclis'e girmesi PKK'nın girmesidir"

Diyarbakırlı iş insanı Mimar Hacı İhsan Aydın, 24 Haziran seçimleri öncesinde SuperHaber'den Hülya Okur'a önemli açıklamalar yaptı. Seçimlerde HDP'ye verilecek her oyun PKK'nın Meclis'e girmesi anlamına geleceğini söyleyen Aydın, Demirtaş'ın içeride seçime girmesinin bir mağduriyet olmadığını savundu. Suruç'ta yaşanan saldırıyı da değerlendiren Aydın, " örgüt yine halk üzerinde baskı kurmak isterken, yanlış bir adımla güçlü bir aileye denk geldi" dedi.

SuperHaber Güneydoğu'da seçimin nabzını tutuyor. SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur bölgenin etkili isimlerinden Diyarbakırlı iş insanı Mimar Hacı İhsan Aydın'a, Güneydoğulu seçmenin tercihlerini, HDP'ye verilen oyların aslında ne anlama geldiğini, Demirtaş'ın seçime cezaevinde girmesinin bölgesel etkisini ve Suruç'ta yaşanan saldırının asıl hedefini sordu. 

İşte Mimar Hacı İhsan Aydın'ın yanıtları...

“HDP’NİN MECLİSE GİRMESİ DEMEK, PKK’NIN GİRMESİ DEMEK”

HDP, PKK’nın etkisi altından çıkmadı. Onun için bugün verilecek oylarda HDP’meclise girmesi, Örgütün meclise girmesi anlamına geleceğinden, ve örgüt artık Kürt sorunu ile ilgilenmediğinden, artık Kürtlerle ilgilendiğinden, Uluslararası devletlerin, ajanların örgütü olduğundan, Kürtlere fayda sağlamayacağından, biz HDP’nin barajı açmaması gerektiğine inanıyoruz. HDP’nin barajı aşması demek, PKK’nın aşması demek ve PKK’nın da nasıl tehlikeli bir örgüt olduğunu biliyoruz. Bu nedenlerle HDP’nin barajı aşmaması gerekiyor, oylar PKK’ya gidiyor.

“DEMİRTAŞ’IN HÜKÜMLÜLÜĞÜ MAĞDURİYET DEĞİL”

Siyasetçiler, Demirtaş’ın içeride olmasını maniple edip bir mağduriyet oluşturmaya çalışsa da, halk bir mağduriyet olmadığını biliyor, çünkü bölge halkı bu mağduriyeti çekti. Selahattin Demirtaş'ın halkı sokağa dökmesi ile ölen insanların, iki günde yaşananların bölgeye ne kadar zarar verdiğini halk unutmadı. Sonrasında hendekler meselesinde Selahattin Demirtaş'ın tavırlarından dolayı halkın ne kadar zarar gördüğünü halk unutmadı, ben bir mağduriyet olduğuna inanmıyorum.

“ÖRGÜT, SURUÇ’TA GÜÇLÜ BİR AİLEYE DENK GELDİ”

“SURUÇ OLAYLARI DAHA ÖNCE DE VARDI”

Suruç olayları aslında daha önce de vardı. Ancak örgütün bölge hakimiyetinden dolayı kimse bir tepki vermiyordu ve örgüt istediğini yapıyordu. Ancak burada örgüt yine halk üzerinde baskı kurmak isterken, yanlış bir adımla güçlü bir aileye denk geldi. Aile o baskıyı üzerinde hissetmemek için direndi ve çatışma çıktı. Yoksa PKK'nın, örgütün baskısı her zaman var. Biz bunu hep gördük. Bu baskı devletin aldığı önlemlerle azalsa da burada kendini dışarı vurdu. Anlamış olduk ki, baskının kısmen devam ettiği yerler hala varmış. Burada da ortaya çıktı.

SuperHaber-ÖZEL

"HDP'nin Meclis'e girmesi PKK'nın girmesidir" ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş Mimar Hacı İhsan Aydın iş insanı suruç saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.