HDP'nin Mansur Yavaş çıkışına 6'lı masa neden suskun?

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı için ön plana çıkan isimler arasında yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a karşı HDP'den gelen açıklamalara rağmen 6'lı masanın tepkisiz kalması dikkat çekiyor. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, söz konusu sessizliğin nedeniyle ilgili "Çünkü, 6’lı masadakiler yer vermese de HDP yönetimi onların kendilerine ne kadar muhtaç olduklarını biliyor" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini korurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi ön plana çıkıyor.

Anketlerde ön plana çıkan Mansur Yavaş ile ilgili HDP'den gelen açıklamalar dikkat çekti. Son olarak HDP'li eski Milletvekili Ahmet Türk, Yavaş'ın aday olması durumunda Kürtlerin oy vermeyeceğini iddia etmişti.

HDP'nin Mansur Yavaş'a karşı açıklamalarına 6'lı masanın sessiz kalması ise dikkat çekiyor. Özellikle CHP tarafından HDP'ye bir tepki gelmemesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, 6'lı masanın HDP'ye karşı sessiz kalmasının nedenini yazdı. 6'lı masanın yüzde 50+1 oya HDP olmadan ulaşamayacağının farkında olduğuna dikkat çeken Şener, "Çünkü, 6’lı masadakiler yer vermese de HDP yönetimi onların kendilerine ne kadar muhtaç olduklarını biliyor. Çünkü yüzde 50 artı 1’e ancak onların oylarıyla ulaşabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Nedim Şener'in "PKK/HDP Mansur Yavaş’ın üstünü nasıl çizdi" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Böylece adı en öne çıkan Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylık hayali -varsa da- suya düştü. Ama çok küçük bir ihtimal; aday olursa da ancak HDP’nin vizesiyle mümkün.

Dikkat edin, CHP kanadından ya da 6’lı masadan hiç kimse bu konuda konuşmuyor. “Siz masada yoksunuz, siz kimsiniz bizim adayımızın kim olacağı ya da kim olmayacağı konusuna karışıyorsunuz?” diyemiyor.

Çünkü, 6’lı masadakiler yer vermese de HDP yönetimi onların kendilerine ne kadar muhtaç olduklarını biliyor. Çünkü yüzde 50 artı 1’e ancak onların oylarıyla ulaşabiliyorlar.

Geriye kaldı iki aday; Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu. Onlar hakkında da şerhleri var, belli ki pazarlıkları sürüyor ama henüz net bir görüşleri oluşmadı.


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

HDP'nin Mansur Yavaş çıkışına 6'lı masa neden suskun? ile ilgili etiketler Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı HDP CHP Nedim Şener aday 6lı masa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.