HDP'nin liberal ismi Erol Katırcıoğlu: AK Parti ile tekrar uzlaşırız

HDP'nin "liberal" kanadında yer alan İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun son röportajı partiyi karıştırdı! Katırcıoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adım atması halinde "AK Parti ile uzlaşabileceklerini" söylemesi, partiyi ikiye böldü! HDP'nin "şahin" kanadından Katırcıoğlu'na tepkiler çığ gibi büyüyor...

Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırı ve parti üyesi Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin yankıları sürüyor. Kronos Haber bu saldırı ve HDP'ye kapatma davası sürecini konuşmak üzere partinin İstanbul Milletvekili İktisat Profesörü Erol Katırcıoğlu’ya mikrofon uzattı.

HDP'nin "liberal" kanadını temsil eden Katırcıoğlu'nun yaptığı açıklamalar ise bir anda partiyi karıştırdı!

Röportajda, HDP İzmir İl Başkanlığı’na yapılan saldırının “Erdoğan’a bir mesaj” olduğunu savunan Erol Katırcıoğlu, "Sakın demokratik bir yola doğru evrilme, burada dur denmiş oldu." ifadelerini kullandı.

HDP'li vekil ayrıca, NATO Zirvesi kapsamında gerçekleşen ABD Başkanı Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesine işaret ederek “demokrasiye evrilme mesajı verildi” bilgisini edindiklerini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yönde atması halinde HDP'nin AK Parti ile uzlaşacağını söyleyen Katırcıoğlu, "Bu çözülmeyecek bir mesele değil." dedi.

HDP'li Katırcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

"Çözüm konusunda bir adım atmayı düşünürse tabii ki konuşuruz. Ben bunun doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü Kürt sorunu sadece Kürt sorunu değil. Türkiye’nin hem eksik demokrasisinin sorunu hem de ekonomik bir sorun. Kürt sorununu çözen bir Türkiye ekonomik sorunlarına da çözebilir. Erdoğan yarın 'biz bunu çözeceğiz, konuşalım' dese hayır demeyiz."

"UZLAŞIRIZ" MESAJI HDP'DE KRİZE NEDEN OLDU

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu bu sıra dışı açıklamalarına tepkiler ilk olarak kendi partisinden geldi.

HDP'nin eski eş genel başkanlarından Sezai Temelli "Faşizmle uzlaşma olmaz, nokta. Gerisi lafügüzafdır..." diyerek tavrını ortaya koydu.

HDP'ye yakın isimlerden aktivist Veli Saçılık ise "Bu tartışma HDP'ye yarayacak bir tartışma değil. HDP, Saray Rejiminin demokratikleşme ihtimali üzerinden bir tartışma yürütmez." ifadelerini kullandı.

HDP'nin liberal ismi Erol Katırcıoğlu: AK Parti ile tekrar uzlaşırız ile ilgili etiketler AK Parti HDP Cumhurbaşkanı Erdoğan erol katırcıoğlu Deniz Poyraz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.