"HDP'nin 6'ncı yaş klibinde Demirtaş neden yok?" tartışması

HDP'nin 6'ncı yaş videosunda, cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ın görüntülerine çok az yer verilmesi tartışma yarattı. Sosyal medyada, Demirtaş'a çok sayıda destek mesajı paylaşıldı. Bazı HDP'liler, "Klipte Demirtaş neden yok?" diye sorarak, genel merkezden açıklama beklediklerini belirtti

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 6’ncı yılı için hazırladığı videoyu sosyal medya hesabından, “Partimiz 6 yaşında. 6 yıldır yenemediler, 60 yıl geçse yenemeyecekler. Bu inancı bitiremeyecekler. Çünkü ‘bir gider bin geliriz’, çünkü umudun adresiyiz” mesajıyla paylaştı.

Ancak video sosyal medyada tartışmalara neden oldu. HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figan Yüksekdağ’ın videoda çok az yer alması tepki topladı.

Videonun tamamında, Demirtaş'ın iki, Yüksekdağ’ın fotoğrafının da bir kez ve çok küçük olarak kullanılması dikkat çekiyor.

"HDP'nin 6'ncı yaş klibinde Demirtaş neden yok?" tartışması

"HDP'nin 6'ncı yaş klibinde Demirtaş neden yok?" tartışması - Resim : 2

"HDP'nin 6'ncı yaş klibinde Demirtaş neden yok?" tartışması - Resim : 3

HDP’nin şu an ki Eş Genel Başkanları Sezai Temelli’nin ve Pervin Buldan’ın fotoğrafları ise 3-4 kez videoda yer alıyor.

İşte tartışmamalara neden olan video:

 

 

"HDP'nin 6'ncı yaş klibinde Demirtaş neden yok?" tartışması ile ilgili etiketler HDP video demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.