"HDP'NİN DERDİ ORMANLAR DEĞİL, ASIL AMACI ORADAKİ ASKERİ OPERASYONU ÖNLEME VE KALKAN OLMA"

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ve SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete YararMemleket Aşkına programının yeni bölümünde, Kundakçı PKK’nın ‘temizlikçisi’ Selahattin Demirtaş'ın sosyal medyada yaratmaya çalıştığı provokasyonu ve Türkiye'nin havadaki yeni gücü Akıncı TİHA'yı konuştu.

"HDP'NİN DERDİ ORMANLAR DEĞİL, ASIL AMACI ORADAKİ ASKERİ OPERASYONU ÖNLEME VE KALKAN OLMA"

"ORMAN YANGINLARINI SOSYAL MEDYADA KAOSA ÇEVİRMEK İSTEYEN SOSYAL MEDYA KUNDAKÇILARININ BAŞINI HDP ÇEKİYOR"

Nedim Şener, "Selahattin Demirtaş algı yaratma çabasında. PKK'nın yaz başından beri 63 ilde, 500'ü geçen çıkarttığı yangınlar vardı. Bunu bir sosyal kaosa çevirmek isteyen sosyal medya kundakçıları vardı, başını HDP çekiyordu. İşi PKK üstlenince sustu kaldılar. Tunceli'de yangın çıktı. Memlekette 500 yangın çıkmış, ağzılarını açmayan sözde sanatçılar bir anda Dersim yangını diye yazmaya başladılar. PKK göstere göstere 'Kürtler ile barışmazsanız Kazdağları da yanar' dedikten sonra Kazdağları'nda yangın çıkıyor ve ağzınızı açmıyorsunuz. Ancak başka bir konuyla Kazdağları için yeri göğü inletiyorsunuz ama memlekette çıkan yangınlar için ağzınızı açmayıp, bir de üstüne 'Help Turkey' kampanyasına katılıyorsunuz. Kendinizi bu şekilde demokrat ve yurtsever sayıyorsunuz. Tunceli'de çıkan yangında HDP'liler provokasyon peşindeydi. Oradaki belediye başkanı da dahil olmak üzere. Yangına müdahale edilmiyormuş, devlet oraların yanmasına seyirci kalıyormuş. Oraları yakan sizsiniz. Dün Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nü aradım, ilgili görevlilere ulaştım ve olayın doğrusunu öğrendim. Özel güvenlik bölgesi olan yerde 15-20 gün önce tam yangın öncesinde PKK'lılar karakol yapımı için malzeme taşınan tıra ateş açıyor. Karşı operasyon başlatılıyor. PKK'lılar kaçarken daha önceden yaptıkları gibi bulundukları bölgeyi ateşe vererek kaçıyor. Güvenlik güçleri bir yandan PKK'nın peşinde koşarken bir yandan da yangına müdahale ediyor. Hemen HDP'liler devreye giriyor, asıl amaçları Tunceli'nin ormanları olsaydı PKK'nın uzantıları Türkiye'nin dört bir tarafını ateşe verirken ağızlarını açarlardı. Doğa mı? Hani ekolojik örgüttü? Amaçları oradaki askeri operasyonu önleme ve kalkan olma çabası. Durum böyleyken Demirtaş, paylaşımlar yapıyor ve haddini aşıp 1938'de Dersim neden bombalandıysa bugün ormanlar da o yüzden yakılıyor dedi. Böyle alçakça bir mesaj nasıl yazılır? 'Demirtaş'ın ne suçu var?' diyen CHP tayfası buna hiç sesini çıkarmadı. Atatürk'ün kurduğu partinin başında, biz Kuvayı Milliyeciyiz diye yeri göğü inletiyorsun. Bugün ormanı yakan PKK. 1938'deki olaylarla bunu nasıl birleştirdiniz? Tamamen bir algı yaratma çabası. Türkiye'nin illerinde orman yangını çıktı ve bunu PKK'lılar üstlendi. PKK'yı kınayacak ağzınızdan tek bir cümle çıkmadı. Atatürk dönemini yargılamaya kalkıyorsunuz. Çok trajik şeyler. Biz bunları yazınca 'faşist, ırkçı, devletçi, Kürt düşmanı oluyoruz. Onlar yazınca 'hain, terörist yardakçısı' olmuyor. Bu algı çalışması devam edecek." sözlerini kullandı.

"HDP'NİN DERDİ ORMANLAR DEĞİL, ASIL AMACI ORADAKİ ASKERİ OPERASYONU ÖNLEME VE KALKAN OLMA" - Resim : 2
"HDP'DEN ATATÜRK'E SALDIRILDIĞINDA YA DA DİĞER OLAYLARDA HERHANGİ BİR ÇIKIŞ DUYDUNUZ MU? BU DOKUNULMAZLIK NEDİR?"

Mete Yarar, "CHP yönetimi bu konuda bir hareket göstermiyor. Bireysel olarak kendini gazeteci, aydın, Atatürk'ü sevenler kimliğinde gösteren insanlar bireysel olarak tepki gösteriyor mu? Türkiye'de Atatürkçü Düşünce derneği var, Atatürk hassasiyeti olan meslek odaları var... CHP siyaset yapıyor, oy devşiriyor. Kendinizi bu şekilde konumlandıran dernekler ve diğerleri bu konuyla ilgili en ufak bir çıkış yapıp bir şey dedi mi? HDP'den Atatürk'e saldırıldığında, içerideki yöneticilerden Atatürk ile ilgili söylemler çıktığında ya da en uç olaylar yaşandığında herhangi bir çıkış duydunuz mu? Bu dokunulmazlık nedir?

"HDP'NİN DERDİ ORMANLAR DEĞİL, ASIL AMACI ORADAKİ ASKERİ OPERASYONU ÖNLEME VE KALKAN OLMA" - Resim : 3

"BAYRAKTAR YALNIZCA SİHA ÜRETMİYOR, GENÇLİĞİN ÖNÜNÜ AÇAN BÜTÜN PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Bayraktar ailesi ailecek büyük bir başarı içindeler. Şirkette yatıp kalktıkları bile oluyor. Fabrikalar ve işletmeler bulundukları miktarın %5'ini geçirmezler staj yapan öğrenciler ile ilgili. Neredeyse şu anda şirkette çalışanlar kadar stajyer var. Onlar için binayı büyüttüler, hatta bina yetmedi makinaların üretildiği bölümde stajyerleri yetiştirmeye çalışıyorlar. Atatürk'ün 'Bu memleketi en çok sevenler, bu ülkeye en çok hizmet edenlerdir' sözü çok açık. Bu şahıslar yalnızca SİHA üretmiyor, gençliğin önünü açan bütün projeleri hayata geçirmeye çalışıyorlar. TEKNOFEST, dünyada kendi kategorisinde ziyaretçi sayısı zirve yapan birkaç tane havacılık etkinliğinden bir tanesi. Oraya gelenlerin siyasi parti üyesi olduğunu zannedenler var. Gençler geliyor ve kendileriyle ilgili bir şeyler arıyorlar. Türkiye'nin her yerinden TEKNOFEST'te yarışmaya gelen gençler var. Birileri gerçekten yaygara yapıyor, birileri de gerçekten iş yapıyor. SİHA yapmanın ötesinde başka bir şey yapıyorlar.

"HDP'NİN DERDİ ORMANLAR DEĞİL, ASIL AMACI ORADAKİ ASKERİ OPERASYONU ÖNLEME VE KALKAN OLMA" - Resim : 4

"HERHANGİ BİR MESLEK ODASI, DERNEK, GRUP HİÇBİRİNİZ Mİ BUNDAN SEVİNÇ DUYUP TEBRİK ETMİYORSUNUZ?"

Amacımız 'Türkiye'de yazılım konusunda devrim yaratmak' demişlerdi. Aradan birkaç sene geçti, ben o devrimi bu kadar kısa süre içinde yaptıkları için tebrik ediyorum. TİHA'yı yaptıkları için değil, TİHA'yı birisi yapacaktı. Devrimsel bakış açısını geliştirdikleri için. Birileri laf yapıyor, birileri de gerçekten iş yapıyor. Atatürk gökleri gösteriyordu. Türkiye'nin bugüne kadar yapmış olduğu en büyük tonajdaki, en ileri teknolojiye sahip hava aracı yerli ve milli... Biriniz de çıkın tebrik edin, biriniz de Allah razı olsun diyin, bir meslek grubu da tebrik etsin. Bu bir teknoloji ve bundan gurur duyun. Herhangi bir meslek odası, grup, dernek hiçbiriniz mi bundan sevinç duyup tebrik etmiyorsunuz?"dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

"HDP'NİN DERDİ ORMANLAR DEĞİL, ASIL AMACI ORADAKİ ASKERİ OPERASYONU ÖNLEME VE KALKAN OLMA" ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Selahattin Demirtaş Akıncı TİHA

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.