HDP'nin cami hassasiyeti işin içinde PKK olmayınca ortaya çıktı

Sokak eylemlerinde Diyarbakır Sur'da yakılıp yıkılan camiler için sesini çıkarmayan HDP, Gaziantep'teki provokasyon hakkında açıklamada bulundu. HDP'den yapılan açıklamada, "İbadethaneler inananların kutsalıdır. Camilerde ibadet eden yurttaşlara biber gazıyla müdahale ederek, şiddet uygulanması sadece İslam dünyasının değil tüm insanlığın vicdanını yaralamıştır. İnanç ve ibadet özgürlüğüne saldırıyı kabul etmiyoruz" denildi.

PKK'lı teröristler tarafından Diyarbakır Sur'da yakılan ve yıkılan camilerden sonra tek bir açıklamada bulunmayan HDP, Gaziantep'de yaşanan cami provokasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

SAMİMİYETSİZ AÇIKLAMA

Gaziantep’te kısıtlamalara rağmen bir camide itikafa gireceğini söyleyen Furkan Vakfı mensubu bir grubun salgın tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındığı görüntüleri paylaşarak tepki gösteren HDP, "İnanç ve ibadet özgürlüğüne saldırıyı kabul etmiyoruz" dedi.

Cami içinde polislerin yaptığı müdahaleyi ve biber gazı sıkıldığı ana ilişkin görüntüleri paylaşan HDP, paylaşımında "İbadethaneler inananların kutsalıdır. Camilerde ibadet eden yurttaşlara biber gazıyla müdahale ederek, şiddet uygulanması sadece İslam dünyasının değil tüm insanlığın vicdanını yaralamıştır. İnanç ve ibadet özgürlüğüne saldırıyı kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

HDP'nin cami hassasiyeti işin içinde PKK olmayınca ortaya çıktı

32 CAMİDE EZANLAR SUSMUŞTU

HDP, geçmiş dönemde güneydoğuda yaşanan olaylarda PKK terör örgütü tarafından yakılan ve yıkılan camiler için bu hassasiyeti göstermemişti.

PKK'nın saldırıları nedeniyle Doğu'da birçok cami ve mescitte ibadet yapılamaz hale gelmişti. PKK'nın saldırılarıyla geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır, Sur, Mardin, Nusaybin, Dargeçit ve Cizre'de 32 camide ezanlar sustu.

HDP'nin cami hassasiyeti işin içinde PKK olmayınca ortaya çıktı ile ilgili etiketler HDP PKK Gaziantep cami saldırısı provokasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.