HDP'lilerin gözaltı süresi uzatıldı

Kobani olayları ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 kişinin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı. Aralarında eski HDP milletvekillerinin de bulunduğu şüphelilerin gözaltı süresinin uzatılma gerekçesi ‘delillerin toplanmasındaki güçlük’ olarak açıklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014 yılında yaşanılan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Kobani olayları nedeniyle, 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. Aralarında eski HDP milletvekillerinin de bulunduğu 20 şüphelinin gözaltı süresi, ‘delillerin toplanmasındaki güçlük’ gerekçesiyle bugünden itibaren 4 gün daha uzatıldı.

Şüphelilerden eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder “Ben 3 dönem TBMM Başkanlık idari amiri seçildim. İdare amirliği yapan partisinin hiçbir karar ve temsiliyet organında yer almaz. Sağlığım iyi değildir. Nezarethane koşulları iyi değil. Gözaltı süresinin uzatılmasını gerektirecek bir şey yoktur” dedi.


"BİR AN ÖNCE İFADE ALIN"

Hürriyet'ten Hasan Benli'nin haberine göre eski vekillerden Ayla Akat Ata da, “4 gündür herhangi bir şey söylenmeden tutuluyoruz. Bir an önce ifademizin alınmasını talep ederim. Gözaltı süresinin uzatılmasını gerektirecek bir şey yoktur” derken, Altan Tan da “Zaten aynı iddialardan dolayı yargılanıyorum” şeklinde konuştu. Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de “Bu dosyadan 8 ay tutuklu kaldım.Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye oldum” dedi.

Öte yandan yemekten zehirlendiklerini ifade eden Ayhan Bilgen ve 2 şüphelinin, sağlık kuruluşlarına götürülerek tedavi edildiği belirtildi.

HDP'lilerin gözaltı süresi uzatıldı ile ilgili etiketler HDP Sırrı Süreyya Önder Gözaltı milletvekili kobani olayları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.