İmamoğlu, HDP'lilerden gelecek tepkiyi neden göze alamadı?

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ülke TV'de canlı yayınında Turgay Güler'in sorularını yanıtladı. Programa ikili arasında yaşanan HDP tartışması damga vurdu. İmamoğlu'nun, Turgay Güler'in 'Demirtaş’ın 'Apo’nun heykelini dikeceğiz' sözü hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt vermemesi "Hasip Kaplan" etkisine bağlandı...

Ülke TV'de yayınlanan Sıradışı programında, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Programın modaratörü Turgay Güler'in "Her ne kadar siz HDP ile ittifakımız yok deseniz de siz sokakta yürürken de size yöneltilen en büyük eleştirilerden biri bu. Gördüğümüz, duyduğumuz, yaşadığımız, şahit olduğumuz, tanık olduğumuz bir çok olay var ki HDP ile açık ittifaktasınız. HDP İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde niçin aday çıkarmadı sizce?" sorusu programda tansiyonu yükseltti.

İmamoğlu ve Turgay Güler arasındaki, tartışma program boyunca devam etti. Programda yaşananlar sosyal medyada gündem oldu.

DEMİRTAŞ SORUSUNA YANIT VERMEDİ?

Turgay Güler'in "Demirtaş’ın 'Apo’nun heykelini dikeceğiz' sözü hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Benimle ilgisi yok" demekle yetindi.

Demirtaş'ın sözlerini kınamamak ve tutuklu eski HDP liderine eleştiride bulunmamak için sözlerini çok dikkatli seçtiği gözlenen İmamoğlu'nun "Hasip Kaplan" etkisi nedeniyle böyle bir tavır takındığı yorumları yapıldı.

"HASİP KAPLAN" ETKİSİ

Hatırlanacağı gibi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın bir televizyon programında sarf ettiği "Ben HDP'lileri terörist olarak görmüyorum. Onların topluma kazandırılmasını düşünüyorum" sözlerine HDP'lilerden çok sert tepkiler gelmişti.

Eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Mansur Yavaş'ı hedef alarak, "Seni öyle bir rehabilite ederiz ki feleğin şaşar. Aklın tavana vurur, Edepsiz..!" ifadelerini kullanmıştı.

Siyasi analistler, Ekrem İmamoğlu'nun da Demirtaş aleyhine kullanacağı bir ifade nedeniyle benzer tepkilerle karşılaşabileceği ve İstanbul seçimlerinde HDP oylarına şiddetle ihtiyacı olması nedeniyle HDP aleyhine bir mesaj vermekten sakındığı değerlendirmesinde bulundu.

 

 

İmamoğlu, HDP'lilerden gelecek tepkiyi neden göze alamadı? ile ilgili etiketler CHP Selahattin Demirtaş Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.