HDP'liler için ek gözaltı süresi talebi

2014 yılında Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP’lilerin de aralarında bulunduğu 20 kişi Ankara Adliyesi'ne getirildi. 20 şüpheli için ek gözaltı süresi istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 37 kişinin hayatını kaybettiği 2014 yılındaki ‘Kobani olayları’ soruşturmasında, 6 eski HDP’li vekil ile Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in de aralarında olduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı.

EK GÖZALTI SÜRESİ İSTENDİ

Gözaltına alınan kişiler, ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesine getirildi. Emniyet'te sorgulanan 20 şüpheli için ek gözaltı süresi istendi.

HDP'liler için ek gözaltı süresi talebi

HDP'liler için ek gözaltı süresi talebi - Resim : 2

82 ŞÜPHELİDEN 20'Sİ GÖZALTINDA

Başsavcılık açıklamasında 82 şüpheliden 20’sinin gözaltına alındığını belirterek şunları kaydetmişti:

“Yakalanamayan 61 şüphelinin bir kısmının PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldıkları bir kısmının yurt dışında olduğu tespit edilmiştir. Bu şüpheliler için tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulunulacaktır. Yurtiçinde olduğu anlaşılan 1 şüphelinin de yakalanması çalışmalara devam edilmektedir. Olay tarihlerinde HDP MYK üyesi olan ve halen HDP milletvekili oldukları anlaşılan 7 kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlenecektir.”

7 HDP'LİYE FEZLEKE

Haklarında fezleke düzenlenecek 7 HDP’li vekilin ise Pervin Buldan, Garo Paylan, Meral Danış Beştaş, Hüda Kaya, Hakkı Saruhan Oluç, Sezai Temelli ve Serpil Kemalbay olduğu açıklandı.

 

HDP'liler için ek gözaltı süresi talebi ile ilgili etiketler Ankara HDP adliye kobani olayları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.