HDP'liler çimende oturmayı tercih etti

Kobani olayları nedeniyle yapılan operasyonları protesto eden HDP'li milletvekilleri, Meclis bahçesinde oturma eylemi yaptı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithar Sancar ile milletvekilleri, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında, HDP'ye yönelik operasyonlar yapıldığını iddia ederek, bugün açılan Meclis Genel Kurulu'na katılmayacaklarını söyledi.

HDP'liler çimende oturmayı tercih etti

Buldan, iktidarın hedefinin HDP'siz Türkiye ve siyaset olduğunu ileri sürerek, "Ne yapılırsa yapılsın, HDP'nin yükselişi durdurulmayacak. HDP olarak ayaktayız, kararlıyız, haklıyız. Bu Meclis'e karşı bir tutum değil ama bu kadar büyük bir haksızlık, hukuksuzluk ve zulmü Meclis Genel Kurulu'ndan değil, Meclis bahçesinden duyurmayı daha doğru yöntem gördük, bu nedenle katılmayacağız. Genel Kurul devam ederken oturma eyleminde olacağız" dedi.

HDP'liler çimende oturmayı tercih etti - Resim : 2

HDP milletvekilleri açıklamanın ardından alkışlar eşliğinde yürüyerek, Meclis bahçesinde Genel Kurul bitimine kadar oturma eylemi başlattı.

 

HDP'liler çimende oturmayı tercih etti ile ilgili etiketler HDP TBMM protesto kobani olayları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.