Eski HDP'li Şık'ın kardeşine CHP'den torpilli makam

İYİ Parti yok öyle bir şey dese de HDP, Millet Partisi ile ortaklığının meyvelerini toplamaya devam ediyor. Gizli ortaklıkta son perde eski HDP'li, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile ilgili yaşandı. Şık'ın figüran olan kardeşi Uğur Şık, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde torpilli makam sahibi oldu. Uğur Şık, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Şube Müdürü yapıldı.

Millet Partisi'nin açık ortakları İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde HDP ile gizli ittifak yapmış, özellikle de büyükşehir belediyelerinde bu ortaklık ana muhalefet partisine yaramıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu gizli ortaklığın hakkını seçimden hemen sonra HDP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret edip teşekkür ederek göstermişti. 

O günden bugüne HDP bu gizli ortaklığın adının konulmasını istese de CHP'den hiçbir adım gelmediği gibi, İYİ Parti'de her fırsatta bu ilişkiyi reddetmeyi yeğledi. 

Eski HDP'li Şık'ın kardeşine CHP'den torpilli makam

Ancak, ortaklık aleniyet kazanmasa da HDP yerel seçimdeki desteğinin meyvelerini toplamaya devam ediyor. Son örnek ise 1 Nisan 2020'de HDP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın kardeşi Uğur Şık oldu. 

Uğur Şık ağabeyi HDP'den ayrılmadan önce 1 Kasım 2019 tarihinde CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda figüran olarak iş başı yaptı.

Kayıtlara göre Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda işe başlayan Uğur Şık'a her ay ödeme yapıldı. Ancak iddiaya göre Şık hiç figüranlık yapmamış, bankamatik memuru olarak çalışmıştı. 

Eski HDP'li Şık'ın kardeşine CHP'den torpilli makam - Resim : 2

Uğur Şık, Adana'dan sonra bu kez de CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda göreve getirildi.

Üstelik bu kez sadece figüran olarak da değil. Şık, artık Antalya Şehir Tiyatrosu Şube Müdürü olarak görev yapıyor.

Uğur Şık'ın Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Şube Müdürü olduğuna dair bilgi belediyenin internet sitesindede yer alıyor...

Eski HDP'li Şık'ın kardeşine CHP'den torpilli makam - Resim : 3

Eski HDP'li Şık'ın kardeşine CHP'den torpilli makam ile ilgili etiketler HDP CHP uğur şık ahmet şık antalya büyükşehir belediyesi adana büyükşehir belediyesi şehir tiyatrosu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.