HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlık dosyası Karma Komisyon'da!

SuperHaber'in HDP ve Semra Güzel gerçeğini açıklamasının ardından Güzel hakkında fezleke düzenlendi. Meclis'e sunulan dosyada Güzel'e dair pek çok bilgi yer aldı. Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması için başlatılan süreç devam ediyor. TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Güzel'e ait fezlekeleri görüşmek için bugün toplandı.

SuperHaber, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı teröristle sevgili olduğunu ve PKK'nın "Değer Ailesi" kontenjanından milletvekili yapıldığını duyurmuştu. Skandal gelişmenin ardından Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi Meclis'e ulaştı. Fezleke, karma komisyonda ele alınacak.

KOMİSYON TOPLANDI

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Güzel'e ait fezlekeleri görüşmek için bugün toplandı. Karma Komisyon dosyayı gündemine alırsa, hazırlık komisyonu kurulacak.

5 kişilik hazırlık komisyonunun bir aylık çalışma süresi olacak. Bu süre içerisinde fezlekede yer alan tüm deliller ve belgeler incelenecek.

Bu süreçte partilerin tavrı da netleşiyor. AK Parti, MHP, CHP ve İyi Parti evet oyu verecek.

Karma Komisyon, Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar alırsa son sözü TBMM Genel Kurulu söyleyecek. Oylamada dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar çıkarsa Semra Güzel'in yargılanmasının önü açılmış olacak.

 

HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlık dosyası Karma Komisyon'da! ile ilgili etiketler HDP PKK Meclis semra güzel karma komisyon fezleke
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.