HDP'li Demirtaş'a yeni iddianame

Mahkemede yaptığı savunmada Başsavcı Yüksel Kocaman’ı hedef gösteren HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir iddianame hazırladı.

BAŞSAVCIYI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Mahkeme yaptığı savunmada Başsavcı Yüksel Kocaman'ı hedef gösteren Selahattin Demirtaş için terörle mücadele kanunu çerçevesinde 3 yıla kadar hapsi istendi.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Demirtaş, savunmasında "Benimle ilgili operasyonun yürütücüsü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. İki tutuklamayı bizzat örgütleyerek. İkinci tutuklamamın nasıl yapıldığının bütün detaylarını biliyorum. Başsavcı Yüksel Kocaman ve yardımcısı. Haklarında suç duyurusu yaptık. Senin o güvendiğin Saray'dan büyük Allah var Yüksel Kocaman. Devran dönüyor, halk var. Sandık kurulduğunda güvendiğin dağlara kar yağacak. Bunların hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz" diye konuşmuştu.

 

HDP'li Demirtaş'a yeni iddianame ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş İddianame Savcılık Ankara
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.