HDP'li Sancar'dan ittifak ortaklarına Macaristan uyarısı: Yanlış yapmayın

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, geçtiğimiz günlerde Macaristan'da yapılan seçimler üzerinden ittifak ortaklarına yüklendi. Halkın önüne inandırıcı bir seçenek sunulmaması durumunda neticenin aynı olacağını ifade eden Sancar, "Bizim olmadığımız bir denklemde, Erdoğan'ın karşısına güçlü bir alternatif çıkarmak mümkün değil." diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta, Macaristan'da yapılan genel seçimi, halihazırda hükümette yer alan Fidesz (Macar Yurttaş Birliği) ve Hristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) koalisyonu, Batı'nın desteklediği altılı muhalefete karşı kazanmıştı.

Söz konusu gelişmeyi Halk TV canlı yayınında değerlendiren HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, ittifak ortaklarına yüklenerek, 'birlik' çağrısı yaptı.

Cumhur İttifakı adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağını ve karşısına güçlü bir adayla çıkılmaması durumunda 'büyük yanılgıların' yaşanabileceğini ifade eden Sancar, "Macaristan örneği Türkiye'ye ne kadar benzer benzemez ayrıntılara girmeyeyim. Orada da partiler birleşti, demek ki halkın önüne inandırıcı seçenek sunamadılar, ikna edemediler." diye konuştu.

MACARİSTAN'DA YAPILAN SEÇİMLERİ GÖSTERDİ

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, geçtiğimiz günlerde Macaristan'da yapılan seçimler üzerinden ittifak ortaklarına yüklendi. Halkın önüne inandırıcı bir seçenek sunulmaması durumunda neticenin aynı olacağını ifade eden Sancar, 'Bizim olmadığımız bir denklemde, Erdoğan'ın karşısına güçlü bir alternatif çıkarmak mümkün değil.' diye konuştu.

Halkın önüne inandırıcı bir seçenek sunmaları gerektiğini söyleyen Sancar, "Türkiye'ye büyük barışı vaat ediyoruz. Biz bunu yapacak en önemli aktörüz. Bizim olmadığımız bir denklemde, Erdoğan'a karşı güçlü bir alternatif çıkarmak mümkün değil." diye konuştu.

İTTİFAK ORTAKLARINA ÇAĞRI: YANLIŞ YAPMAYIN

Kendilerini görmezden gelen ittifak ortaklarına da 'sitem' eden Sancar, "Diğer muhalefet partilerine de müzakere çağrıları yaptık. Muhalefet yanlış yapmamalı." diyerek gözdağı verdi.

HDP'li Sancar'dan ittifak ortaklarına Macaristan uyarısı: Yanlış yapmayın ile ilgili etiketler HDP Macaristan Uyarı sancar mithat ittifak ortak
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.