HDP'li Pervin Buldan, tezkereye yanlışlıkla "evet" dedi... Yanındaki vekil anında müdahale etti

Geçtiğimiz gün TBMM'de Irak ve Suriye tezkeresinin oylandığı sırada ilginç anlar yaşandı. Oylamada AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi "Evet" oyu kullanırken, HDP ve CHP ise "Hayır" oyu kullandı. Ancak günlerdir "hayır" oyu için çağrı yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın oylamada "Evet" oyu için el kaldırdığı görüldü. Buldan'a hemen yanında bulunan bir diğer vekil müdahale etti.

TSK'nın Suriye ve Irak'taki görev süresini iki yıl uzatacak tezkere, geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulunda düzenlenen oylama ile kabul edildi.

HDP TEZKEREYE "HAYIR" DİYECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Tezkereye; AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi "Evet" oyu verdi. Günlerdir "Hayır" oyu kullanacaklarını vurgulayan ve çağrıda bulunan HDP, tezkereye hayır diyen partiler arasında yer aldı. CHP de tezkere için "hayır" oyu kullandı.

PERVİN BULDAN YANLIŞLIKLA "EVET" OYU İÇİN ELİNİ KALDIRDI

Partilerin açıklamalarının ardından dün oylama esnasında dikkat çeken bir an yaşandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yanlışlıkla tezkereye evet oyu vermek üzere elini kaldırdı. Hemen o anda Buldan'ın yanındaki vekil müdahale ederek Buldan'ın elini aşağıya indirtti

SON ANDA "HAYIR" OYU VERDİ

Pervin Buldan yanlışlıkla verdiği evet oyundan bir saniye sonra ise tekrar elini kaldırıp "hayır" oyu verdi..

HDP'li Pervin Buldan, tezkereye yanlışlıkla "evet" dedi... Yanındaki vekil anında müdahale etti ile ilgili etiketler HDP Pervin Buldan tezkere TBMM oylama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.