Kürsüde 'Kürt illeri' dedi, ortalık karıştı!

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki, Meclis Kürsüsü'nden 'Kürt illeri' ifadesini kullanınca, AK Parti grubunundan sert tepki aldı. Skandal ifadeler sonrası söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ''Bölücülük huylarından vazgeçmeyecekler. Sonra bölücü deyince zorunuza gidiyor. O talimat aldığınız dağdakilere söyleyin, size müsaade etmeyeceğiz.'' diyerek tepki gösterdi.

İşsizlik sigortasına ilişkin TBMM'de gerçekleştirilen oturumda söz alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki, ''Kürt illerinde yoksulluk ve işsizlik üst seviyede.'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu ifadeler diğer partilerin grupları tarafından sert tepki aldı.

Skandal ifadeler sonrası söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Tiryaki'nin bunu kasıtlı olarak yaptığını belirterek, bölücülük yapmakla suçladı.

''BÖLÜCÜSÜNÜZ, AMACINIZ BU''

İşte Muş'un açıklamalarından öne çıkanlar;

''Israrla HDP bu huyundan vazgeçmeyecek. Şu saptırma, bölme, parçalama, ayrıştırma, fitne ve fesat sokma huyundan vallahi vazgeçmeyecekler.

Ruştu Bey akıllı bir adam, söylediği lafı iyi biliyor, lafın nereye gittiğini de iyi biliyor. Özellikle Batman, Diyarbakır dese bir problem yok. Bunu demiyor. Kürtlerin yoğun yaşadığı iller demiyor. Özel bir tanım üretmeye çalışıyor. Sonra biz 'bölücü' deyince zorunuza gidiyor. Bölücüsüzünüz, amacınız bu. Siz busunuz.

''PKK İLE İNKAR EDİLEMEZ BİR İLİŞKİNİZ VAR''

Olayı hemen ''Siz Kürtlerin adına tahammül edemiyorsunuza'' getiriyorlar, bilinçli yapıyor. HDP bu sözü terminolojiye yerleştirmeye çalışıyor. Burada Kürtlere düşmanlık yapan birisi var çok iyi tanıyorsunuz; PKK... Binlerce insanı katlettiler, seslerini çıkarmadılar.

Kendi vekilleri Altan Tan diyor ki; ''Artık deve kuşu gibi yapmanın manası yok, HDP'nin başını kuma gömmesine gerek yok. HDP ile PKK arasında inkar edilemez bir ilişki var.'' 

Bakın burada fikri tartışmalara hep açığız ama bunların yaptığı bilinçli ve sistemetik. Amaçları bölmek... Bunu silahla PKK, fikri olarak da bunlar yapıyor.

Yer yarılsa gök çatlasa size, ilişkili terör örgütüne, bağlı olduğunuz o dağdakilere söyleyin size müsaade etmeyeceğiz...''

 

Kürsüde 'Kürt illeri' dedi, ortalık karıştı! ile ilgili etiketler Mehmet Muş AK Parti HDP TBMM Mehmet Rüştü Tiryaki batma vekil kürt illeri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.