HDP'li Kars belediyesinde skandal: ByLock’çuya her ay maaş gönderiliyor

HDP’nin İstanbul Ataşehir ilçe eşbaşkanı Nahide Yıldırım'ın Kars Belediyesi’nden ‘garson’ kadrosunda maaş aldığı iddia edildi.

YeniŞafak'ın haberine göre HDP’nin İstanbul Ataşehir ilçe eşbaşkanı olan Nahide Yıldırım ve Ayhan Bilgen’in yakın arkadaşı Ali B., Kars’ta yaşamadığı halde belediye kadrosunda çalışıyor görünüp maaş alıyor.

HDP’nin İstanbul Ataşehir ilçe eşbaşkanı Nahide Yıldırım, 2019’un aralık ayından beri Kars Belediyesi’nden maaş alıyor. Yıldırım, Kars Belediyesi İnşaat Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üzerinde garson/servis elemanı kadrosunda çalışıyor görünüyor. Ayrıca Ayhan Bilgen’in yakın arkadaşı olan İzmir-Gaziemir ikametli Ali B. de 2019’un aralık ayından bu yana Kars Belediyesi’nde ‘beden işçisi’ (hamal) kadrosunda çalışıyor görünüp maaş alıyor. Ali B.’nin daha önce FETÖ üyeliği gerekçesiyle soruşturma geçirdiği öğrenildi. Mayıs 2019’da FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan bankamatik memuru Ali B., sorgusunun ardından savcılıkça serbest bırakıldı.

KARS’TA KAYYUM PANİĞİ

Bu arada Siirt ve Iğdır belediyelerinin de içinde olduğu 5 HDP’li belediye başkanının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasının ardından paniğe kapılan HDP’li Kars Belediyesi’nde temizlik harekâtı başlatıldı.

HDP'li Kars belediyesinde skandal: ByLock’çuya her ay maaş gönderiliyor ile ilgili etiketler HDP maaş
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.