HDP'li Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'na soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Türk vatandaşının PKK tarafından şehit edilmesiyle ilgili provokatif paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma başlatılanlar arasında HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu da var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 13 vatandaşımızın şehit edilmesi sonrası provokatif paylaşımlar yapanlara yönelik açıklama yaptı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, PKK/KCK silahlı terör örgütü tarafından 13 vatandaşın şehit edilmesi nedeniyle bir kısım sosyal medya platformlarında "esir kampını TR bombaladı" gibi paylaşımlar ile PKK/KCK terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşların görüntülerinin yayınlandığının tespit edildiği belirtildi.

Görüntüleri yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

İÇLERİNDE 2 HDP'Lİ VEKİL VAR

Soruşturma başlatılanlar arasında HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu da var.

HDP'li Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'na soruşturma ile ilgili etiketler soruşturma HDP hüda kaya Ömer Faruk Gergerlioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.