HDP'li Hüda Kaya inatla 'kilise olsun' diyor!

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "İsteseydik dağa gitmeye engel mi var bize?" diyerek gündeme gelen HDP Milletvekili Hüda Kaya, geçtiğimiz günlerde de Ayasofya ile ilgili sözleriyle tepki toplamıştı. Kaya, Ayasofya'nın kilise olmasını istediği konuşmayı sosyal medya hesabından yeniden paylaştı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Halk TV canlı yayınına konuk olarak Ayasofya'ya dair tepki çeken açıklamalar yapmıştı.

"AYASOFYA GİBİ İŞGAL ALTINDA OLAN YÜZLERCE KİLİSE VAR"

HDP'li Kaya, “Yok efendim kılıç hakkıymış. Böyle bir hukuk yok. Bunlar tamamen Kur'an’dan sonra peygamberden sonra ortaya konulmuştur. Ayasofya hiçbir şekilde bugün bir iktidarın ya da herhangi bir iktidarın açarız kaparız kafasıyla karar alıp yaptırım uygulayabileceği bir alan değildir. Ayasofya gibi işgal altında olan yüzlerce kilise var. Adına cami demekle olmuyor. Orası hangi inanç erbabınca kurulduysa o inanç erbabının olması gereken bir yerdir. " ifadelerini kullanmıştı.

Bu konuşmanın üzerinden günler geçti ve Ayasofya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açıldı.

TWITTER HESABINDAN RT ETTİ

HDP'li Kaya ise sözlerinin arkasında olduğunu göstermek için yaptığı konuşmayı yeniden Twitter hesabından RT etti.

İşte Kaya'nın tepki çeken skandal konuşması; 

 

HDP'li Hüda Kaya inatla 'kilise olsun' diyor! ile ilgili etiketler HDP Ayasofya Camii Ayasofya-i Kebir Camii hüda kaya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.