HDP'li Gergerlioğlu "PKK terör örgütüdür" dememek için böyle uğraştı: İzleyenlerden büyük tepki

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu katıldığı YouTube yayınında "PKK terör örgütü mü?" sorusuyla karşılaştı. Gergerlioğlu, "Terör örgütü" dememek için büyük uğraş verince programa katılanların büyük tepkisini çekti. "Terör tanımı şeylere göre de değişebilir" diyen HDP'li Gergerlioğlu, "Damgalamakla çözüm gelmiyor" iddiasını ortaya attı.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu Babala TV YouTube kanalında Mevzular Açık Mikrofon programında Oğuzhan Uğur'un ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Gergerlioğlu, Oğuzhan Uğur'un sorduğu PKK terör örgütü mü?" sorusunu yanıtlarken zor anlar yaşadı. Gergerlioğlu'nun "PKK terör örgütüdür" dememek için yaşadığı zor anlara izleyenlerden tepkiler geldi.

Gergerlioğlu, "Damgalamakla, etiketlemekle bir çözüm gelmiyor" diyerek, "Böyle bir tanımlada cevap konusunun çok çözüm hizmetlisi olduğunu düşünmüyorum " şeklinde konuştu. Gergerlioğlu'ndan 'Evet' ya da 'Hayır' şeklinde bir yanıt gelmemesi izleyenlerin tepkisini çekti.

Gergerlioğlu'nun 'çözüm süreci' zamanında silahlı çatışma olmadığını öne sürmesinin ardından programın sunucusu Oğuzhan Uğur "PKK, çözüm süreci öncesinde terör örgütü müydü?" sorusunu sordu. HDP'li Gergerlioğlu ise yine net bir yanıt vermekten kaçınarak, "Terör tanımı şeylere göre de değişebilir" dedi. Gergerlioğlu "Herkese göre bir başkaları da terör örgütü olarak tanımlanabiliyor" diyerek Ergenekon kumpasını öne attı. Oğuzhan Uğur ise Ergenekon kumpasında tutuklanan babası Atilla Uğur'u hatırlatarak "Bu arada babamın içeri girmesinin sebebi de Şemdin Sakık, yani PKK'nın 2 numarasıydı. Bu arada orada başka bir durumun olduğunu biliyorum" şeklinde araya girdi. PKK için "terör örgütü diyemeyen Gergerlioğlu'nun lafı çevirme çabaları dikkat çekti.

HDP'li Gergerlioğlu "PKK terör örgütüdür" dememek için böyle uğraştı: İzleyenlerden büyük tepki ile ilgili etiketler HDP PKK Ömer Faruk Gergerlioğlu terör örgütü yanıt
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.