HDP'li eski belediye başkanına 15 yıla kadar hapis!

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevden alınan HDP eski Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

HDP'li eski Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Nazlier hakkında hazırlanan iddianame, 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Söz konusu iddianamede, terör örgütü PKK/KCK'nın kuruluşu, yapılanması ve düzenlediği saldırılar hakkında detaylı bilgiler yer aldı.

Terör örgütü PKK'nın silahlı halk yapılanmasına ilişkin de bilginin yer aldığı iddianamede, örgütün bu yapılanmalara önem verdiği belirtildi.

 

HDP'li eski belediye başkanına 15 yıla kadar hapis! ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı HDP Diyarbakır dava soruşturma Rojda Nazlier
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.