HDPli Buldan'dan 'İstanbul' itirafı!

23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimiyle ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İstanbul'u vermeyeceğiz. Seçim İmamoğlu-Yıldırım çekişmesinin çok ötesinde." ifadelerini kullandı.

HDP'nin, 31 Mart'ta olduğu gibi 23 Haziran'da da CHP ile ittifak yapacağı gün yüzüne çıkmaya başladı.

YSK'nın İstanbul seçimlerini yenilenme kararının "hak gasbı" olduğunu iddia eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Biliyoruz ki 31 Mart'ta, Türkiye halkları İstanbul Belediyesini kazandı" dedi.

Buldan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde hukuksuzluk yaşandığını, buna 23 Haziran'da cevap vermek için bir "demokrasi ittifakı" oluşturduklarını iddia etti.

AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI

Ağzındaki baklayı çıkaran Buldan "İstanbul bizimdir. İstanbul'u hiç kimseye teslim etmeyeceğiz, vermeyeceğiz. İstanbul Kürtlerindir, İstanbul kadınlarındır, İstanbul Türkiye halklarınındır ama AKP'nin olmayacak. Bu belediyeyi AKP'ye vermeyeceğiz. İstanbul seçimleri artık Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında yaşanan çekişmenin çok çok ötesindedir. AK Parti'ye kaybettirmek üzere İstanbul'da demokrasi güçlerinin adayı kimse, oyunu onlara verecektir" diyerek CHP ile yaptıkları ittifakı açıkça dile getirdi.

 "İMRALI'NIN YOLU AÇILIR DEMİŞTİ"

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de CHP'nin her defasında inkâr etmeye çalıştığı işbirliklerini dile getirmişti. Temelli "23 Haziran'da CHP'ye oy verirseniz, İmralı'nın yolu açılır" şeklinde açıklamada bulunmuştu...

HDPli Buldan'dan 'İstanbul' itirafı! ile ilgili etiketler İstanbul CHP HDP
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.