"HDPKK, CHP‘ye kayyum atamış!"

CHP-HDP buluşmasına MHP'den çok sert tepki var... MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, görüşme sonrası kameralara yansıyan görüntüleri "Kara mizah. HDPKK CHP‘ye kayyum atamış gibi." şeklinde yorumladı.

Siyaset arenasında oldukça hareketli günler yaşanıyor. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, bir yandan Milli Görüş kanadı ile dirsek teması kurarken diğer yandan yeni anayasa çalışmalarının startını verdi.

Erken seçim beklentisi konusunda iktidar yönelik baskısını sürdüren Millet İttifakı ise şimdiden sandığa yarın gidilecekmiş gibi mesai harcamaya başladı.

Muhalefet partileri peş peşe ziyaretlerle 2023 yılında gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi için strateji geliştiriyor.

Bu çerçevede, Millet İttifakı'nın "gizli" üyesi konumundaki HDP'den Cumhuriyet Halk Partisi'ne kritik bir ziyaret gerçekleşti.

HDP Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindekiler, CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP yöneticileri ile bir araya geldi.

CHP İLE HDP ARASINDA ÖCALAN SORUNU YOK!

Görüşmenin ardından, CHP'nin tarafı olduğu daha önceki lider zirvelerinin aksine, ortak basın toplantısı düzenlenmezken, HDP heyeti gazetecilerin karşısına geçerek soruları yanıtladı.

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, bir gazetecinin, "Kemal Kılıçdaroğlu 'Herkes terörle arasına mesafe koymalı' demişti. PKK ve Öcalan konusunda CHP-HDP arasında görüş ayrılığı var mı?" sorusuna cevaben "Bu konuda bir sorun olduğunu düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP'DEN O GÖRÜŞMEYE ÇOK SERT ELEŞTİRİ...

CHP-HDP flörtüne en sert eleştiri ise Milliyetçi Hareket Partisi'nden geldi.

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, görüşme sonrası kameralara yansıyan görüntüleri "Kara mizah. HDPKK CHP‘ye kayyum atamış gibi." şeklinde tanımladı.

CHP ve beraberindeki Millet İttifakı cephesinin gizli anayasa çalışmasını hatırlatan Gür, "Siz ortalığı idare edin resmi. Anayasa tartışmalarını hatırlayalım. CHP M.Vekili İbrahim Kaboğlu vakayı faş etmiş, muhatapları yalanlama yarışına girmişti. Tıpkı bu resimde olduğu gibi o günde gölge oyunu oynadılar. Güneş balçıkla sıvanmaz." ifadelerini kullandı.

 

"HDPKK, CHP‘ye kayyum atamış!" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu MHP HDP CHP Anayasa
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.