HDP'den tezkereye 'hayır' oyu veren partilere tek tek teşekkür: Çok kıymetli buluyoruz!

TSK'nın sınır ötesindeki görev süresini 2 yıl uzatacak olan tezkereye HDP'nin baskıları sonrası 'Hayır' oyu veren CHP ve Türkiye İşçi Partisi ,Saadet Partisi'ne HDP'den teşekkür geldi. "Hayır oyunu kullanmalarını çok önemli ve kıymetli buluyoruz" diyerek açıklama yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay 'Hayır' oyu veren partilere tek tek teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devamlı 'dostlarımız' diyerek vurgu yaptığı HDP'den tezkere teşekkürü geldi. 

'HAYIR' OYU VEREN PARTİLERE TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ

HDP Sözcüsü Ebru Günay, TBMM’de kabul edilen Suriye ve Irak tezkeresinin ardından, TSK'nın sınır ötesindeki görev süresini 2 yıl uzatacak olan tezkereye hayır oyu veren Türkiye İşçi Partisi, Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne tek tek teşekkür etti. 

HDP'NİN BASKILARINA DAYANAMADILAR

AK Parti, MHP ve İYİ Parti evet oyu vereceğini açıklamasının ardında HDP ise tezkere için hayır oyu kullanacağını bildirmişti. HDP'nin açıklamaları ardından gözler 'dostu' CHP'ye çevrilmişken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel 'hayır' oyu kullanacaklarını duyurmuştu.

HDP'nin baskılarına dayanamayıp 'hayır'oyu veren CHP'ye, HDP Sözcüsü Ebru Günay teşekkür etti.

 

‘TİP, SAADET VE CHP’NİN ‘HAYIR’ OYUNU ÇOK KIYMETLİ BULUYORUZ’

Günay, şöyle konuştu:

“Türkiye İşçi Partili ile Saadet Partili vekillerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi grubunun kendi öncelikleri ve hassasiyetleri çerçevesinde bu tezkereye hayır oyu kullanmalarını önemli, Türkiye’nin demokratik geleceği açısından çok kıymetli buluyoruz. İtiraz edilen, karşı çıkılan sadece AKP’nin savaş politikaları değil, savaşla muhalefeti teslim alma anlayışıdır.”

HDP'den tezkereye 'hayır' oyu veren partilere tek tek teşekkür: Çok kıymetli buluyoruz! - Resim : 2

HDP'den tezkereye 'hayır' oyu veren partilere tek tek teşekkür: Çok kıymetli buluyoruz! ile ilgili etiketler HDP CHP Saadet Partisi tezkere Ebru Günay tıp

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.