HDPden Millet İttifakı'na şeffaflık çağrısı!

HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kongre öncesinde Millet İttifakı'na şeffaflık çağrısı yaptı. Yerel seçimlerde Millet İttifakı'na destek verdiklerini söyleyen Buldan, 'Biz ittifakın şeffaf olması gerektiğini savunduk ama ittifak yaptıklarımız sıcak bakmadı. Bundan sonra yapılacak ittifaklar açık ve şeffaf olmalı" dedi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, siyasetteki ittifakları değerlendiren HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Millet İttifakı ile ilgili itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

"Biz hep ittifakların şeffaf olması gerektiğini savunduk ama ittifak yaptıklarımız buna sıcak bakmadılar" diyen Buldan yerel seçimlerde kurulan ittifakta ön planda olmamayı kabul ettiklerinin altını çizdi.

Buldan ittifakın geleceğine ilişkin olarak da "En azından İstanbul seçimlerini kazanmak adına bu seferliğine kabul ettik ama bundan sonraki süreç açısından bu tür şeylerin olmaması gerektiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP 31 Mart Yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Hatay, Aydın, Antalya, Bursa, Gaziantep ve Şanlıurfa’da aday çıkarmamıştı. Bu hamle CHP ve İYİ Parti ortaklığı tarafından ikrar edilmese de Millet İttifakı'na destek olarak yorumlanmıştı. Pervin Buldan, bundan sonra ittifakların açık olması gerektiğinin de altını çizdi.

HDPden Millet İttifakı'na şeffaflık çağrısı! ile ilgili etiketler HDP Pervin Buldan Millet İttifakı şeffaflık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.