HDP'den ittifak açıklaması: Bir ittifak içinde yer alma anlayışımız yok

HDP, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çıkan ittifak tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir ittifak içinde yer alma anlayışımız yok" diye konuştu.

HDP'den 2023'te yapılacak genel seçimler öncesi açıklama geldi. HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından yapılan açıklamada ‘ittifak’ tartışmalarıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Bizler, parlamento seçimleri için demokrasi ittifakı şiarıyla; halklar ve barış ittifakı, kadın dayanışması ve ittifakı, ekoloji ittifakı anlayışı temelinde, toplumsal ve siyasal muhalefet, emek, kadın ve gençlik hareketleri ile en geniş birlikteliği ve ortak mücadele zeminini büyütme ve bu yoldaki güçlü yürüyüşümüzü sürdürme kararlılığındayız. Bunun dışında herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz.”

HDP'den ittifak açıklaması: Bir ittifak içinde yer alma anlayışımız yok ile ilgili etiketler HDP Pervin Buldan ittifak
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.